Ce să NU mănânci în vacanţă la all-inclusive

.

Vacanţele cu pachete care includ mesele gratuite, fara limita de cantitate, si o mulţime de produse care te tenteaza sa le gusti pot dauna siluetei.
Tocmai de aceea, împreuna cu medicul specialist, îţi spunem ce alimente ar fi bine sa ocolesti pentru a te simţi excelent în concediu.

Micul dejun la all-inclusive

Este considerat cea mai importanta masa a zilei, la care poţi consuma alimentele care sa confere nutrienţi si energie, cum ar fi fructe, legume, sucuri proaspete. Iata, însa, ce nu e bine sa manânci la prima ora a dimineţii…
…oua ochi cu bacon, cârnaţi si fasole, adica micul dejun în stil englezesc care este plin de calorii, toate ingredientele fiind prajite în ulei. Si mai ales în zilele calduroase de vara, în care vrei sa stai pe plaja, la soare, aceasta combinaţie alimentara poate fi foarte grea pentru stomac, cu atât mai mult daca esti una dintre persoanele care nu sunt obisnuite cu un astfel de meniu.
…clatitele încânta gustul, dar pot dauna siluetei. Indiferent ca sunt clatite în stil european sau american (pancakes), se prepara prin prajire, la care se adauga gemuri (care conţin zahar si arome sintetice) sau crema de ciocolata (o reala bomba calorica). Evident, oricine poate sa-si faca pofta, mai ales în vacanţa, dar nu chiar în fiecare zi. Mai ales ca asocierea prajelii cu dulcele pe timp de caldura îţi poate da stari de rau general.
…cerealele rafinate si fulgii de porumb sunt cereale procesate si conţin destul de multe zaharuri. Sunt bune la gust, se manânca cu lapte si sunt preferate de majoritatea copiilor, însa cea mai indicata alegere, daca vrei sa îţi menţii silueta si sa obţii adevaratele beneficii ale cerealelor, sunt cele nerafinate: de ovaz, de secara, de grâu sau cele cu musli.
…mezelurile nu sunt în general recomandate, din cauza conţinutului incert al ingredientelor. Si riscul intoxicaţiilor alimentare poate fi cu atât mai mare, daca nu se cunosc exact condiţiile de depozitare si termenul de valabilitate.

Prânzul la all-inclusive

Pentru unele persoane este masa principală a zilei şi trebuie să conţină o supă sau o ciorbă, o salată compusă din vegetale şi un fel principal. Evită preparatele fierte mult timp deoarece se pierd substanţele nutritive, dar şi…
…carnea tocată Amestecul diferitelor tipuri de carne nu se recomandă mai ales în zilele călduroase. …friptura cu sos Deşi preparatele alcătuite din carne asezonate cu diferite tipuri de sosuri sunt preferate de multe persoane, e bine să le eviţi din cauza conţinutului mare de grăsime.

Cina la all-inclusive

Ultima masă a zilei trebuie să fie cât mai uşoară, printre cele mai recomandate şi consistente variante fiind salatele cu carne slabă, pastele sau orezul cu legume. Totuşi, e bine să eviţi…
…combinaţiile grele Friptura de pui, de vită, de porc sau peşte asociată cu ciuperci la grătar sau alte legume grele, ca vinetele, îţi poate da o stare neplăcută şi îţi poate afecta stomacul.

Capcana kilogramelor în plus

Mâncatul «la liber» din pachetele all-inclusive pare să fie o capcană şi o problemă pentru mulţi dintre cei care aleg astfel de vacanţe şi care, în cele mai multe cazuri, se întorc acasă cu kilograme în plus. Diversitatea mare a alimentelor şi preparatelor, cantităţile virtual nelimitate în care se poate consuma hrana, accesul permanent la gustări şi băuturi, atmosfera de vacanţă şi relaxare sunt elemente care favorizează abuzurile alimentare şi creşterea în greutate. Ideal este să nu lăsăm acasă «autocontrolul», să ne ţinem în frâu poftele şi, hai să o spunem direct, lăcomia.
Ceea ce ne dăunează cel mai rău sunt cantităţile prea mari de preparate. Nimeni nu spune să nu gustăm din ce ne face poftă, însă nu există vreun motiv pentru a ne îmbuiba. Diversitatea alimentelor şi a preparatelor este de fapt un avantaj, avem de unde să alegem şi ne putem alcătui un meniu sănătos şi apetisant. Ca şi în zilele obişnuite, este de preferat să evităm prăjelile, preparatele cu sosuri grele, brânzeturile grase, dulciurile concentrate şi să limităm cantităţile de făinoase, sucuri şi băuturi alcoolice. Aşadar, moderaţie.” Dr. Şerban damian Nutriţionist sportiv acreditat CIO Centrul de nutriţie Superfit www.superfit.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton