Usturoiul negru este cea mai la modă legumă zilele acestea. Află ce este, unde îl găseşti şi mai ales ce poate face usturoiul negru pentru sănătatea ta. Află totul despre usturoiul negru, ce este şi ce beneficii are pentru sănătate. Ce este usturoiul negruIntrodus pe pieţele internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni, usturoiul negru nu este o variaţiune a celui alb, obişnuit.El este usturoi obişnuit, dar fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate.Vracii şi medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut pentru unii.Ce beneficii are usturoiul negru pentru sănătateUsturoiul negru te protejează de cancer şi reduce colesterolul rău. Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un auper aliment. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din corp. Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus.Citeşte mai departe şi vezi ce beneficii mai are usturoiul negru, pe pagina următoare! Ce gust are usturoiul negru?Procesul de fermentaţie face ca usturoiul negru să aibă o consistenţă de jeleu, mai moale şi uşoară decât cel alb. În plus, aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă în usturoiul negru.Mulţi oameni spun că usturoiul negru are un gust asemănător prunelor uscate, uşor afumat, dulceag şi cu consistenţa unei caramele.Usturoiul negru nu modifică mirosul corporal după consum şi poate fi mâncat chiar gol, în cantităţi mari, pentru că nu mai are iuţeala usturoiului alb.Pe lângă multitudinea de antioxidanţi, usturoiul negru este un produs 100% natural, obţinut prin fermentaţie şi, dacă este provenit dintr-un lot nemodificat sau alterat chimic, este şi 100% curat.Sursa foto: Shutterstock