Toată lumea știe cât de bune sunt bananele pentru organismul nostru. Nu doar că ne luăm o porție bună de potasiu, atât de necesară corpului, dar primim și o doză mari de nutrienți ce ne dau energie pe tot parcursul zilei.
Specialiștii spun însă că 40 la sută din cantitatea de potasiu conținută de banană provine din coji, iar această cantitate este suficientă pentru a ajuta organismul să metabolizeze mai ușor alimentele. Deci este cifra perfectă pentru persoanele care vor să piardă în greutate. În plus, ai parte și de energie, de care ai nevoie pentru a face mișcare și a arde calorii. De altfel, se știe că este fructul preferat al sportivilor.
Cojile de banană conțin vitaminele B și A, antioxidanți și, așa cum spuneam mai sus, ajută metabolismul. Acestea sunt pline de fibre, chiar sunt maibogate în fibre decât fructul, astfel încât creează senzația de sațietate în stomac. Bananele foarte coapte sunt benefice în lupta contra cancerului, pentru că reglează producția de celule albe.
Bananele verzi pe de altă parte, adică nu foarte coapte, sunt recomandate celor care doresc să scadă în greutate, pentru că acestea conțin multe probiotice, foarte importante pentru sănătatea digestivă. La fel cum cojile de banane verzi ajută la creșterea nivelului de dopamină și serotonină cu 15 la sută.
În timp ce mulți ar respinge ideea de a consuma coajă de banană, trebuie să știi că aceasta este mult mai sănătoasă decât fructul însuși.
Înainte de a consuma coaja, taie-i capetele și spal-o foarte bine cu apă caldă. Introdu coaja și fructul de babană la blender și pornește aparatul. Vei opține o băutură al cărei gust bun te va face să uiți că ești la dietă.
Ceai din coajă de banană
Nu uita să speli foarte bine coaja de banană înainte de a o folosi în scopuri medicinale. Alege o coajă fără crăpături sau cu pete pe ea, din cauză că este prea coaptă. După ce ai spălat-o tai-o în bucăți mici și pune-o la fiert. Las-o pe aragaz aproximativ 10 minute. După ce ai luat de pe foc ceaiul, strecoară băutura, adaugă puțină miere și… poftă bună!