Soţul Andreei Marin, osteopatul Tuncay Ozturk a vorbit despre problemele de sănătate ale tinerilor din ziua de astăzi, care se tratează incorect şi cum le afectează bolile articulaţiilor calitatea vieţii.
Tuncay Ozturk a vorbit despre problemele articulare şi osoase ale tinerilor, care suferă încă de la vârste din ce în ce mai fragede de inflamarea articulaţiilor şi demineralizări.
Fizioterapeut şi osteopat renumit în Turcia, unde a lucrat cu sportivi de performanţă la clinica celebră Acibadem, Tuncay Ozturk a vorbit despre felul în care tinerii din ziua de astăzi ajung să se îmbolnăvească de inflamaţii articulare şi suferă de dureri caracteristice bătrânilor.
O mare din parte din vină o poartă alimentaţia nesănătoasă, plină de chimicale, sedentarismul şi medicamentele luate „după ureche”.
„În ziua de astăzi, cum auzim de bacterii şi infecţii, oamenii iau antibiotice, fără să meargă la medic. Acest lucru duce la creşterea rezistenţei bacteriilor la antibiotice, dar afectează şi sănătatea oamenilor care se tratează „după ureche”, a declarat Tuncay Ozturk, în cadrul unei conferinţe de lansare a unui produs natural, destinat inflamării articulaţiilor.
Alături de consultantul în nutriţie şi fitness Cristian Mărgărit, neurochirurgul Dr. Daniel Teleanu şi prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, Tuncay Ozturk a explicat de ce o alimentaţie corectă şi cât mai naturală, precum şi activităţile fizice regulate sunt cea mai bună metodă de prevenţie a bolilor inflamatorii, mai ales în cazul celor care afectează articulaţiile.
„Am ajuns să operăm chiar şi un tânăr de 16 ani de hernie de disc. Bolile pe care le învăţam eu în facultate, loveau oamenii de peste 40-50 de ani, dar acum, astfel de probleme cu coloana vertebrală sau articulaţiile afectează şi tinerii”, a adăugat Dr. Teleanu.
„Aveam dureri de spate și de articulații încă din copilărie. Căzături nenumărate, alimentație săracă în colagen (mâncam foarte puțină carne, pentru că nu îmi plăcea), căratul ghiozdanului apoi antrenamentele cu greutăți și snowboardingul, probabil că toate și-au adus contribuția.
Totuși, în toamna lui 2005, inevitabilul s-a produs, deși eram în cea mai bună formă fizică a vieții mele: în urma unor dureri cumplite și a imposibilității de a mă ridica din pat într-o dimineață, am descoperit o protruzie de 8mm pe care o aveam la L5-S1. Așa-zisul diagnostic de „hernie de disc”, o boală degenerativă a discurilor, care duce la deformarea și chiar ruperea acestora. Dorind să evit operația (recomandată în aceste cazuri) am început să caut soluții alternative”, povesteste Cristian Mărgărit despre cum a ajuns să realizeze o formulă naturală pentru inflamaţiile articulare.