Trucul care te poate ajuta sa ai un somn odihnitor în fiecare noapte. Ce este metoda daneză

.

În timp ce tot mai mulți oameni par să sufere de insomnie, experții au dezvăluit că există o metodă care te ajută să ai un somn mai odihnitor pe timpul nopții.

Nimic nu poate fi mai rău decât să te resucești în fiecare noapte, mai ales atunci când urmează să ai o zi plină. Potrivit studiilor, aproximativ 16% dintre români suferă de insomnie cronică. Însă mult mai mulți au probleme cu somnul și nu se pot odihni timp de opt ore, așa cum este recomandat.

Trucul care te poate ajuta să ai un somn odihnitor

Efectele pe termen lung ale privării de somn pot expune oamenii riscului de hipertensiune arterială, diabet, obezitate, depresie, atac de cord și accident vascular cerebral.

Acum, expertul în somn Max Kirsten a dezvăluit care este metoda daneză de somn, care te poate ajuta să ai un somn odihnitor în fiecare noapte.

Tehnica, cunoscută și sub denumirea de „hygge”, creează un mediu de somn confortabil, menținând dormitorul rece în timp ce utilizați lenjerie de pat caldă.

„Ideea este să vă bucurați de contrastul dintre camera răcoroasă și căldura patului, îmbunătățind experiența generală de somn”, a precizat Max citat de Mirror.co.uk.

„Se aliniază cu ideea că o temperatură puțin mai rece a camerei, în jur de 15 până la 20 grade Celsius, este favorabilă unui somn mai bun pentru mulți oameni”, a precizat expertul.

Citește și: Riscurile postului îndelungat doar cu apă, practicat de vedete. Avertizarea medicului: „Evitați-l cu orice preț!”

Citește și: Obiceiurile zilnice ale unui psiholog pentru un creier sănătos: „Serios vorbesc” / Exclusiv

„Când se confruntă cu vremea rece, organismul se angajează în termoreglare, proces care implică redistribuirea fluxului sanguin pentru a menține temperatura centrală. Are loc vasoconstricția periferică, îngustarea vaselor de sânge din extremități pentru a conserva căldura, ceea ce, la rândul său, poate duce la o scădere a totalului nivelului de energie”, a mai spus Max Kirsten.

În plus, vremea rece și expunerea redusă la lumina naturală pot influența ritmul circadian, determinând eliberarea de melatonină, un hormon care reglează ciclurile somn-veghe.

„Corpul poate consuma, de asemenea, mai multă energie pentru a genera și menține căldura în condiții mai reci, contribuind la creșterea oboselii”, a adăugat expertul.

Ce reprezintă metoda daneză și în ce constă:

Reglarea temperaturii – „Temperatura mai rece a camerei poate susține această scădere naturală a temperaturii, semnalând organismului că este timpul să se odihnească”

Mediu de somn îmbunătățit – Unii oameni consideră că acest contrast dintre un dormitor răcoros și lenjerie de pat caldă este un factor cheie în crearea unui mediu de somn confortabil și primitor.

Citește și: Care sunt cei mai periculoşi aditivi alimentari

Citește și: Fructul care te ajută să slăbești și să îți crești imunitatea iarna

Eliberarea melatoninei – Ieșirea afară când este întuneric poate stimula producția de melatonină. „Scăderea naturală a luminii ambientale în timpul lunilor mai reci poate sprijini procesele naturale de somn ale corpului”, a spus expertul.

„Crearea unui mediu optim de somn implică găsirea echilibrului potrivit de temperatură, lenjerie de pat și alți factori care contribuie la confortul și relaxarea personală”, a explicat Max Kirsten.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton