Tratamente de top la o oră de zbor distanță

.

Conform topului publicat de Healthcare Global în noiembrie 2013, spitalul american Johns Hopkins continuă să fie considerat drept cel mai bun din lume. Pe aceeași listă, spitalul turcesc Anadolu s-a clasat pe locul al nouălea, și asta nu întâmplător…
Citește în continuare despre afecțiunile care pot fi tratate acolo și află mai multe despre medicina de înaltă clasă în articolul de sănătate din revista Unica de mai, recent apărută la chioșcuri.
În peretele fiecărei camere din spitalul Anadolu, există un afiș pe care scrie în vreo zece limbi, inclusiv în română: ”Rugați personalul medical să se spele pe mâini înainte de a vă examina.” Citatul e aproximativ, dar m-a impresionat parcă mai tare decât toți roboții operatori DaVinci sau tomografele de ultimă generație cu care este dotat prestigiosul spital. Mi-a amintit că, în tratarea unui bolnav, cele mai importante sunt gesturile mici: curățenia (desăvârșită!), zâmbetul, cuvântul amabil,  adresat, de preferință, în limba ta, atenția, disponibilitatea la orice oră și mai ales transparența. Abia apoi ar trebui să intre în scenă perfomanța medicală…
Poate vi se pare că am exagerat cu superlativele, dar să știți că absolut toate sunt de regăsit la Anadolu Medical Center, singurul spital european afiliat cu faimosul Johns Hopkins, despre care vă spuneam că este considerat ca fiind cel mai bun spital din lume, poziție pe care se menține de 21 de ani!!! Iar afilierea nu se rezumă la plăcuța montată pe fațada clădirii, ci se traduce la trainguri ale medicilor și asistentelor, posibilitatea de a cere specialiștilor americani consultații la distanță, folosirea standardelor și a protocoalelor americane în mai toate activitățile centrului medical turcesc etc. Iar implementarea acestora e garantată și de faptul că CEO-ul Anadolu, Robert Kiely, este fostul CEO de la Johns Hopkins.
De altfel, 30% dintre pacienții străini care vin anual la Anadolu sunt din România, țara noastră situându-se pe primul loc în topul pacienților străini tratați acolo. În 2013, la Anadolu s-au făcut peste 5000 de examinări ale unor pacienți români, 60% dintre ei venind să se trateze la Institutul Oncologic, atât pentru radioterapie, cât și pentru chirurgie oncologică. Ceilalți 40% au ales Anadolu pentru afecțiuni ginecologice, urologice, hematologice sau chirurgicale.

Cele mai întâlnite tipuri de cancer cu care se prezintă pacienții români la Anadolu sunt cancerul pulmonar, cancer la sân, diferite tipuri de cancer ginecologic și urologic.
De ce preferă atât de mulți români să se trateze la Anadolu? Motivele sunt numeroase: în primul rând, e vorba de abordarea multidisciplinară a tratamentelor, prin cooperarea dintre departamentele de chirurgie, oncologie medicală, patologie, medicină nucleară, medicină internă și radioterapie oncologică.  Apoi e vorba de distanță – Istanbulul este la numai o oră de zbor distanță față de București. Urmează apoi confortul pacientului, căruia i se asigură o persoană de legătură dedicată, vorbitoare de limba română și care îi stă la dispoziție pentru orice: de la găsitul unei camere de hotel sau cumpăratul unei cartele telefonice și până la relația cu autoritățile.  Referitor la costuri, vă puteți face o idee dacă aflați că prețul mediu al unei tratament de oncologie medicală (chimioterapie) la Anadolu se situează între 1,000 – 2,700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de ședințe atinge, în medie, 11,000 de euro. Un set de 1-7 şedinţe cu Cyberknife are un cost mediu între 7,000 – 8,500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1,000 de euro.
Poți afla mai multe despre pe www.anadolumedicalcenter.com

Top cele mai bune spitale din lume

Iată care sunt considerate drept cele mai performante spitale, conform clasamentului realizat de publicația Healthcare Global în noiembrie 2013. Ocupantele primelor zece locuri au fiecare câte un superlativ:
1. Johns Hopkins Hospital, Statele Unite – votat drept cel mai bun din lume 21 de ani la rând.
2. Asklepios Klinik Barmbek, Germania – multe dintre echipamentele și medicamentele de avangardă sunt inventate și testate aici.
3. Anderson Cancer Center – University of Texas, Statele Unite – cel mai renumit și mai avansat în tratarea cancerului, locul de specializare al oncologilor de top din lume.
4. Brigham and Womens Hospital, Boston, Statele Unite – de peste 10 ani, este centrul care reușește să primească cele mai multe finanțări în cercetare biomedicală.
5. Great Ormond Street Hospital, Londra – este considerat drept cel mai bun spital de pediatrie din Europa și chiar din lume.
6. Wooridul Spine Hospital, Seul, Coreea de Sud – renumit pentru tratamentele avangardise și minim invazive la coloana vertebrală.
7. Shouldice Hospital, Canada – un loc plin de somități medicale, faimos datorită tehnicilor chirurgicale inventate aici.
8. Bumrungrad International Hospital, Bangkok, Thailanda – cel mai mare spital privat din Asia de sud-est, binecunoscut in domeniul turismului medical.
9. Anadolu Medical Center, Turcia – centru de top în transplantul de măduvă și terapii oncologice, afiliat Johns Hopkins, posesor al unor tehnologii ultraperformante, precum Cyberknife.
10. Gleneagles Hospital, Singapore – spital multidisciplinar, cu mulți medici reputați, devenit faimos în 2005, după operația reușită de separare a două siameze indoneziene.
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale