Orice tip de tulburare a stomacului îţi provoacă pe loc o stare de disconfort. Ei bine, dacă vei apela la tratamentele naturiste, nu numai că vei scăpa de durere, dar te vei simţi mai bine şi pe viitor!
Cele mai multe remedii naturiste transmise din generaţie în generaţie sunt în legătură cu durerile de stomac. Pe vremea bunicilor noştri se ajungea la doctor foarte rar. Dacă sufereau de vreo afecţiune obişnuită, cum este şi cazul durerii de stomac, ei se vindecau cu ajutorul plantelor medicinale.
Pentru fiecare tip de simptom, aceştia aveau în cămară leacul potrivit. Dacă şi tu eşti o adeptă a farmaciei naturiste, descoperă în continuare o parte din secretele ei cu privire la tulburările digestive.
Tratamente naturiste pentru arsurila stomac
Migdale > Înlătură arsurile de la stomac mâncând zilnic 5-10 migdale. Uleiul pe care acestea îl conţin depune o peliculă protectoare pe pereţii stomacului, iar proteinele conţinute în sâmburi formează un tampon natural, în combinaţie cu acidul clorhidric.
Morcovi > Sucul de morcovi este un bun calmant al arsurilor la stomac. Aşadar, consumă zilnic două pahare cu 200 ml suc de morcov, înainte de masa de dimineaţă şi cea de seară.
Flori de salcâm > Infuzia din flori de salcâm îţi diminuează arsurile la stomac. Pune o linguriţă de flori de salcâm la o cană de 200 ml cu apă clocotită. Bea câte două căni pe zi, una dimineaţa şi una seara.
Oţet de mere > Aplică pe regiunea stomacului cataplasme calde şi umede cu oţet de mere.
Frunze de zmeură > Pentru a-ţi micşora aciditatea la stomac fă-ţi o infuzie din frunze de zmeură. Pune o linguriţă cu frunze la o cană de 200 ml cu apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Bea câte două căni pe zi, între mese.
Coada şoricelului > Infuzia de coada şoricelului este un alt leac folosit împotriva acidităţii la stomac. Pune o linguriţă cu ceai de coada şoricelului într-o cană de 200 ml cu apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Preparatul se bea căl-duţ, de două ori pe zi.
Tratamente naturiste pentru crampe
Suc de sfeclă roşie > Bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar de 200 ml cu suc de sfeclă roşie. Acesta te va ajuta să scapi de crampele de la stomac.
Mentă > Menta este un bun remediu contra crampelor stomacale. Pune o linguriţă cu mentă uscată la infuzat în 200 ml apă clocotită. Lasă să se răcească timp de 10 minute, apoi bea ceaiul cu înghiţituri mici şi dese.
Preparat digestiv > Următorul preparat este foarte eficient împotriva crampelor de la stomac. Fă un amestec din 20 g seminţe de anason verde, 20 g frunze de busuioc, 20 g frunze de romaniţă, 20 g frunze de măghiran, 20 g flori de portocal, 20 g frunze de verbină şi 20 g cimbru de cultură (numit şi lamiioară). Pune apoi o lingură din acest amestec la infuzat timp de 10 minute într-o cană de 200 ml cu apă clocotită. Lasă la răcit şi bea zilnic după masa de prânz.
Tratamente naturiste pentru fermentaţie intestinală
Preparat carminativ (elimină gazele din stomac) > Pregăteşte un amestec din 30 g seminţe de anason verde, 30 g frunze de tarhon, 30 g frunze de dafin, 30 g frunze de cimbru şi 30 g frunze de lamiioară (cimbru de cultură). Pune o lingură din acest amestec într-un ibric cu 200 ml apă. Fierbe la foc potrivit până dă în clocot, după care lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea preparatul cu o oră-două înainte de masă.
Tratamente naturiste pentru gastrită
Muşeţel > Aplică-ţi comprese calde cu infuzie de muşeţel pe regiunea epigastrică. De asemenea, timp de 1-2 zile bea numai infuzii neîndulcite de plante. Urmează apoi un regim lejer cu supe cremă de legume şi produse lactate, în timp introducând în alimentaţie şi carnea slabă de pasăre sau de viţel.
Sunătoare> Pune o linguriţă de flori de sunătoare la o cană cu 200 ml apă clocotită şi lasă timp de 10 minute la infuzat. Se bea de două ori pe zi, jumătate din cantitate înainte de masa de prânz, iar cealaltă jumătate după masă.
Flori de gălbenele > Pune două linguriţe de flori la o cană cu 200 ml apă clocotită, apoi lasă la infuzat. Bea câte două căni pe zi, prima pe stomacul gol, iar cea de a doua între mese. Infuzia este un bun cicatrizant şi calmant al mucoasei stomacului.
Durerea abdominală poate fi şi un semn al unei probleme mai serioase, cum ar fi apendicita. De aceea, este indicat să consulţi medicul în cazul în care durerea este prelungită sau acută.
Cum să previi durerile abdominale
– Mănâncă alimente sărace în grăsimi animale
– Consumă cât mai multe fructe (cu excepţia citricelor) şi legume proaspete
– Fă sport sau mişcare fizică regulat
– Bea cel puţin doi litri de lichid (apă plată sau infuzii de plante) zilnic.