Tratamente eficiente cu argilă

.

Te confrunţi cu diverse afecţiuni, însă nu mai suporţi medicamentele şi vrei să încerci o metodă naturistă? Încearcă tratamentele cu argilă…
… şi vei vedea că poţi obţine rezultate remarcabile.

Efectele benefice ale argilei au fost descoperite cu mulţi ani în urmă şi de atunci este folosită ca tratament natural pentru multe afecţiuni, ajutând la alinarea durerilor şi la menţinerea sănătăţii. Argila este un amestec de elemente minerale precum siliciu, aluminiu, mangan, titan, potasiu, calciu şi sodiu.
 
De asemenea este bogată şi în substanţe active din punct de vedere biologic cum ar fi magneziu, bariu, fier, galiu, cobalt, molibden, substanţe care întăresc sistemul imunitar.

Datorită efectelor ei terapeutice, argila este din ce în ce mai folosită în zilele noastre, atât în cosmetică, cât şi în tratarea unor afecţiuni mai mult sau mai puţin grave.

Tipuri de argilă

 
 
Există mai multe tipuri de argilă întrebuinţate în funcţie de proprietăţile pe care le au. Argila albă este bogată în magneziu şi o poţi folosi în cazurile de oboseală, de anemie, de demineralizare a organismului şi chiar în cazul  afecţiunilor de natură oncologică.
 
Bolile care apar odată cu vârsta, precum ateroscleroza, pot fi tratate cu argilă verde, datorită conţinutului ridicat de siliciu. Argila roşie este de mare folos în tratarea bolilor articulaţiilor, iar argila galbenă reduce durerile şi reoxigenează celulele.

Boli care se tratează cu argilă

 
 
> Bronşita poate fi tratată cu ajutorul compreselor cu argilă. În fiecare zi pune-ţi pe spate şi pe piept cataplasme reci şi ţine-le cam 2 ore.

> Durerile de gât. Ai nevoie de o bucăţică nu foarte mare de argilă (de mărimea unei bomboane) pe care să o sugi.

> Simptomele amigdalitei se ameliorează făcând gargară cu apă argiloasă. Într-un pahar cu apă pune o linguriţă de praf de argilă şi amestecă până când apa devine tulbure. Gargara se face seara după ce ai luat masa.

> Gastrita şi ulcerul. Dacă suferi de ulcer sau gastrită poţi întrebuinţa argila astfel: dimineaţa pe stomacul gol bea o cană de apă argiloasă preparată din o lingură de argilă la 200 ml apă. De cu seară, amesteci compoziţia bine şi o laşi  până a doua zi. O poţi bea şi înainte cu o jumătate de oră de fiecare masă. Atenţie! E foarte important ca vasul în care prepari soluţia să fie de sticlă sau de porţelan, în niciun caz de plastic, iar lingura cu care amesteci să fie de lemn. Şi la apă trebuie să ai grijă. E indicat să foloseşti doar apă plată sau de izvor, deoarece apa de la robinet conţine clor.

> Migrene. Scapă de migrene aplicând cataplasme cu argilă pe frunte sau pe ceafă. Pune argila într-un vas, toarnă progresiv apă,  amestecând continuu cu o lingură de lemn până obţii o pastă densă. Cataplasmele se prepară cu opt ore înainte de a le folosi.

> Artrita şi reumatismul. Te dor încheieturile? Bea în fiecare dimineaţă timp de 21 de zile, pe stomacul gol, câte un pahar cu apă argiloasă (o lingură de argilă la un pahar cu apă). Poţi alterna administrarea argilei pe cale internă cu comprese calde cu argilă pe care le ţii înfăşurate în jurul încheieturilor cel puţin 10 de ore.

> Cataractă. Într-un pahar  pune o lingură de argilă şi amestecă treptat cu apă, până se formează o pastă. Aplic-o direct pe pleoape şi stai cu ea cam 25 de minute.

> Dureri de dinţi. Pare incredibil, însă argila te poate scăpa de durerile de dinţi. Înainte de fiecare spălare pe dinţi amestecă într-un recipient cantitatea de pastă pe care vrei s-o foloseşti cu un vârf de cuţit de argilă, după care te speli normal.

> Arsuri. Pe locul în care te-ai ars, pune fâşii de argilă pe care le schimbi la un interval de două ore. Repetă acest lucru până observi că se formează un nou strat de piele. După aceea, continuă cu comprese pe care le pui de câte trei-patru ori pe zi, până la vindecare.

Proprietăţile argilei

 
Ea este considerată un bun antiseptic deoarece curăţă rănile şi opreşte infectarea ţesuturilor. Deoarece absoarbe grăsimile, mirosurile, gazele şi microbii este considerată şi un puternic detoxifiant. Aplicat pe julituri, dar şi pe răni  este şi un bun cicatrizant. În funcţie de zona sau de organul pentru care este aplicată, ea revitalizează, drenează şi elimină impurităţile ţesuturilor şi ale sângelui, având aşadar şi efect revitalizant.
 
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton