Dacă te trezeşti transpirată în fiecare dimineaţă, s-ar putea să suferi de o boală ascunsă. Transpiraţiile de dimineaţa arată ce boli poţi să ai. Află acum dacă ai motive de îngrijorare sau nu.
Cum îţi dai seama dacă suferi de transpiraţie excesivă dimineaţa
Dacă te trezeşti în miez de noapte şi eşti transpirată leoarcă, fără să fi avut vreun coşmar, s-ar putea să suferi de transpiraţii nocturne.
Dacă nu simţi nimic în toiul nopţii, dar dimineaţa te trezeşti în aşternuturi ude şi ai pielea lipicioasă, suferi sigur de transpiraţii matinale excesive.
Cauze ale transpiraţiei excesive dimineaţa
Dacă te trezeşti adesea udă şi cu pielea rece şi lipicioasă este posibil ca temperatura camerei în care dormi să fie prea mare.
Înainte să te sperii că ai putea suferi de vreo boală gravă, verifică temperatura camerei de dormit cu un termometru ambiental.
Mai ales vara, camerele pot deveni îmbâcsite, mai ales dacă dormi alături de partenerul tău, sau alţi membri ai familiei.
Infecţiile din corp pot cauza transpiraţii nocturne sau matinale.
Infecţiile cu bacterii (răceală, pneumonie, tuberculoză, infectarea unui dinte sau a unui organ), fungi sau virusuri pot cauza sau nu febră şi transpiraţii reci pe parcursul nopţii.
Bolile de piele şi alergiile pot fi uneori asociate cu transpiraţii excesive.
Menopauza, respectiv andropauza şi alte schimbări hormonale pot cauza transpiraţii excesive şi bufeuri.
Excesul de cafea şi alte substanţe energizante poate duce la transpiraţii nocturne sau te pot face să te trezeşti plină de sudoare dimineaţa.
Diabetul, diabetul insipid şi alcoolismul mai pot fi boli care determină o transpiraţie excesivă pe timpul nopţii sau dimineaţa.
Sursa foto: Shutterstock
Ultima modificare mai 19, 2015 3:54 pm