Când începi să observi pe coapsele tale primele asemănări cu faimoasa coajă de portocală, primul lucru la care te gândeşti este crema anticelulită, mai ales că exista atâtea şi atâtea marci…
…ce promit să elimine problema în câteva săptămâni.
Ei bine, celulita este o afecţiune complexă, de care nu se scapă atât de uşor, din păcate.
Conform specialiştilor de la clinica Mayo, opt din zece femei se confruntă cu un anumit grad de celulită. Tot ei spun că factorul ereditar este cel mai important rol în apariţia coajei de portocală pe fese şi şolduri.
Nu e de mirare că multe femei se luptă continuu cu celulita fără a reuşi să o învingă. Nu trebuie să fii supraponderală ca să ai celulită. Şi femeile slabe, care sunt active şi mănâncă sănătos au această problemă, chiar dacă nu este la fel de evidentă.
Cel mai bun tratament pentru celulită este o viaţă activă şi o alimentaţie sănătoasă. Dacă scapi de kilogramele în plus, aspectul pielii se va îmbunătăţii vizibil.
Şi cremele specifice te ajută, mai ales dacă sunt de calitate, însă nu trebuie să te bazezi doar pe ele. Cu siguranţă nu greşim dacă spunem că o cremă, oricât de scumpă ar fi, nu dă niciun rezultat singură. Din păcate, de celulită nu scapi fără efort.
Constantin Drăgan, maseur profesionist, spune că masajul este una din cele mai eficiente arme anticelulită, însă nici el nu funcţionează fără un pic de ajutor din partea ta. Specialistul spune că celulita este un depozit de calorii, care nu va dispărea decât atunci când aceste calorii sunt „arse” prin activitate fizică.
Aşadar, Constantin Dragan ne recomandă să asociem masajul anticelulitic cu o dietă sănătoasă şi cu exerciţii cardio, adăugând că femeile tinere scapă mai uşor de celulită decât cele în vârstă pentru că pielea este mai elastică şi metabolismul mai rapid.
Tot o combinaţie de tratamente ne recomandă şi Elena Robaşi de la Chic Salon. În saloanele de frumuseţe, spune ea, se decide, după o consultaţie iniţială, un „plan de bătaie” care cuprinde masaj, împachetări cu diverse substanţe şi tratamente cu aparate (vacuum, electrostimulare).
Aceste tratamente pot fi dureroase pentru că este una din caracteristicile celulitei, însă Elena Robaşi ne spune că durerea nu este insuportabilă şi depinde de „rezistenţa” fiecărei persoane. În schimb, vânătăile nu ar trebui să apară.
Şedinţele de tratament se fac o dată la 2-3 zile, însă, chiar dacă ai terminat schema propusă, nu înseamnă că te poţi relaxa complet. Rezultatele nu sunt de durată, dacă nu faci un efort pentru a le menţine: şedinţe de întreţinere la salon o dată pe săptămână, dietă şi mişcare. Lupta cu celulita durează o viaţă întreagă, din păcate.