Tot ce trebuie să știi despre crăciunițe, cele mai râvnite plante de decor în perioada sărbătorilor

.
Frunzele crăciunițelor marchează anual frumoasa perioadă a sărbătorilor, oferind casei o atmosferă prietenoasă și confortabilă.

Sezonul rece este cel în care crăciunițele devin deosebit de râvnite, ele fiind un accesoriu esențial în decorațiunile interioare. Odată tăiate, aceste plante originare din Mexic au avantajul de a avea frunze colorate și o durată lungă în care rămân înflorite.

Inițiativa Stars for Europe sugerează mai multe metode de a decora casa cu crăciunițe, cum ar fi: inserate în ghirlandele de Crăciun, în ghivece de lut așezate pe platouri de lemn rustic, pe tăvițe argintii, pe suporturi cu lumânări, în terrariumuri clasice sau chiar în bradul de Crăciun.

Tot ce trebuie să știi despre crăciunițe, cele mai râvnite plante de decor în perioada sărbătorilor

Cum alegi o astfel de plantă? Frunzele ei trebuie să nu fie deteriorate, iar mugurii mici și gălbui să se afle în centru. Pământul ar trebui să nu pară nici uscat, nici suprasaturat cu apă, iar planta ar trebui să fie ținută departe de intrarea în magazin, unde se poate face curent – fiind sensibile la curenții de aer rece, crăciunițele trebuie protejate de acea zonă. În drumul spre casă, crăciunița trebuie înfășurată într-o hârtie, pentru a fi ferită de vânt și temperaturi mai mici de 12 grade Celsius.

Dacă păstrezi crăciunițele în ghiveci, este bine să ții cont de mai multe sfaturi de îngrijire. Înainte de toate, trebuie să știi că ele au nevoie de lumină și căldură. O temperatură care variază între 15 și 22 de grade Celsius este ideală. Pentru că vin din însoritul Mexic, crăciunițele au nevoie să fie expuse la Soare.

Tot ce trebuie să știi despre crăciunițe, cele mai râvnite plante de decor în perioada sărbătorilor

Un loc sigur pentru plasarea lor îl poate reprezenta dormitorul sau sufrageria, lângă o fereastră îndreptată către sud. Însă crăciunițele nu trebuie să fie expuse la curenți de aer rece, altfel riscă să își piardă din frunze.

Crăciunițele trebuie udate zilnic sau o dată la două-trei zile, în funcție de nivelul de căldură și de umiditate al camerei. Dacă solul din ghiveci pare uscat, este momentul pentru a fi udate. Un ghiveci standard are diametrul de aproximativ 13 centimetri – în acest caz, este nevoie de un pahar de 200 ml de apă. În cazul mini-crăciunițelor, un pahar de 40 ml de apă este mai mult decât suficient. Dacă respecți aceste reguli, te vei putea bucura de frumusețea palntelor festive pentru o perioadă îndelungată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton