Nu ai niciun motiv să nu arăţi perfect şi în sezonul rece. Uite care sunt cele mai bune preparate de iarnă care te ajută să slăbeşti.
Supa de pui
Supa este un preparat delicios, cu puţine calorii, potrivit prevention.com. În ciuda faptului că lichidele nu sunt atât de săţioase, cercetătorii au constatat că supa fierbinte de pui cu orez este o excepţie. În plus, numeroase studii au arătat că acest preparat te ajută să îţi revii mai repede şi după o răceală, aşa că include-o în alimentaţie.
Dovleacul
Dovleacul este foarte bogat în fibre şi sărac în calorii, astfel că îţi va da senzaţia de saţietate fără să mănânci foarte mult. În plus, este o sursă bogată de beta-caroten şi vitamina C, antioxidanţi care îţi întăresc sistemul imunitar şi îţi dau energie. Nu ai nevoie de o reţetă specială ca să îl găteşti. Pur şi simplu lasă-l în cuptor şi măncă-l gol! Este delicios!
Cartofii dulci
Cartofii dulci au o compoziţie asemănătoase cu a dovleacului. Au, de asemenea, un index glicemic mai mic decât cartofii normali, astfel că nu îţi vor face să oscileze nivelul de zahăr din sânge. Consumă-i constant şi vei scăpa şi de poftele nesănătoase, ce pot apărea în timpul zilei.
Citeşte şi: Alimente care au un gust mai bun în decembrie
Fulgii de ovăz
Fulgii de ovăz reprezintă micul-dejun perfect pentru o zi de iarnă. Amestecă-i cu nuci şi banane şi nu vei mai simţi nevoia să mănânci nimic până la prânz. Fulgii de ovăz conţin fibre care îţi hrănesc bacteriile bune din intestine şi influenţează în mod pozitiv modul în care corpul depozitează grăsimea. În plus, îţi controlează hormonii foamei şi echilibrează nivelul zahărului din sânge.
Rodiile
Seminţele de rodii conţin fibre care te ajută să lupţi cu kilogramele în plus. Au şi foarte puţine calorii, aşa că le poţi consuma cu încredere. În plus, rodiile scad colesterolul şi îţi curăţă arterele de depunerile de colesterol.
Varza de Bruxelles
Cruciferele sunt legume extrem de sănătoase, care ar trebui consumate zilnic. Varza de Bruxelles nu este o excepţie! Doar 10 astfel de legume conţin 6 grame de proteine şi 7 grame de fibre, astfel că se numără printre cele mai săţioase vegetale, deşi au doar 80 de calorii.
Perele
Perele au foarte multe fibre – un fruct mediu conţine aproximativ 6 grame, un sfert din valoarea zilnică recomandată. Cele mai multe fibre se găsesc în coajă, aşa că nu le curăţa când le mănânci. Când eşti la dietă, consumă-le cu o mână de migdale, pentru că această combinaţie te ajută să echilibrezi nivelul de zahăr din sânge şi te scapă de poftele nesănătoase.
Sursa foto: 123rf.