Resveratrolul din struguri este indicat alături de conţinutul mare de apă pentru dietele renale şi pentru oricine îşi dorete rinichi sănătoşi.
Statisticile au arătat că resveratrolul este cea mai puternică substanță antioxidantă cunoscută până în prezent, care are efecte benefice pentru organism mai mari de 50 de ori decât Vitamina E, de 20 de ori decât Vitamina C și de 5 ori decât beta-carotenul. Deși se găsește în destul de multe fructe (struguri negri, afine, coacăze, mure, prune), consumul ocazional este insuficient pentru a asigură necesarul de antioxidanți de care organismul are nevoie.
Albuş de ou
Albuşul de ou este o sursă pură de proteine şi conţine toţi aminoacizii necesari unui organism sănătos. În dieta renală, albuşul de ou asigură proteinele necesare, fără conţinutul adiacent de fosfor găsit în gălbenuş sau carne.
Sursa foto: Shutterstock