Top 3 vitamine importante pentru sănătatea ta

.
Este foarte important să îți extragi vitaminele și mineralele esențiale organismului tău dintr-o alimentație sănătoasă, dar e bine să știi și care sunt top 3 vitamine importante pentru sănătatea ta.

Citește și: Beneficii surprinzătoare pe care le are mierea pentru frumusețe.

Studiile arată că procentul românilor care suferă de deficit de vitamine esenţiale este în continuă creştere, fapt pentru care oboseala este resimţită mult mai des, iar efectul de slăbiciune şi probleme de sănătate este din ce în ce mai mare din această cauză. „Cea mai bună sursă de vitamine este alimentaţia sănătoasă, fructele şi legumele, care reprezintă excelente antioxidante, pe lângă faptul că furnizează vitamine şi alte elemente nutritive“, explică cercetător dr. Horaţiu Albu.

Vitamina D3 pentru oase puternice

Vitamina D3 are mai multe funcţii importante, însă cele mai cunoscute şi utilizate de medici sunt reglarea absorbţiei calciului şi de fosfor, precum şi facilitarea funcţionării normale a sistemului osteoarticular. Obţinerea unei cantităţi suficientă de vitamina D3 este importantă pentru creşterea şi dezvoltarea normală a oaselor şi a dinţilor, precum şi o rezistenţă îmbunătăţită împotriva anumitor boli.

Citește și: 5 beneficii ale masajului corporal.

Vitamina K2 pentru o inimă puternică

Vitamina K2 este o vitamină solubilă în grăsimi, importantă pentru coagularea sângelui şi care contribuie la o inimă sănătoasă, oase puternice şi un sistem imunitar îmbunătăţit. Este una dintre vitaminele extrem de importantă pentru buna funcţionare a organismului, chiar dacă rolurile sale sunt mai puţin cunoscute. Este indicat să  suplimentezi aportul zilnic aducând – de obicei pe calea suplimentelor nutriţionale –, sprijinul a o treime și două treimi din valoarea nutriţională de referinţă pentru această vitamină.  Această vitamină se găseşte în lactatele şi alimentele fermentate, fiind sintetizată de bacteriile care produc fermentaţia.

Vitamina B5 pentru un organism sănătos

Vitamina B5 este cunoscută a aduce beneficii importante în menţinerea unui metabolism energetic normal, a sintezelor şi metabolizării corecte a hormonilor steroizi, vitaminelor D şi a unor neurotransmiţători. Mai mult, este obligatorie pentru recuperarea din oboseală şi extenuare pentru a obţine o performanţă mentală optimă.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton