Tot auzi în stânga şi în dreapta că trebuie să mănânci mai mult peşte, pentru că este sănătos nevoie mare. Ei bine, află că sunt tipuri de peşte care numai sănătoase nu sunt.
Codul de Atlantic congelat
Codul de Atlantic a fost pescuit în excesşi este pe cale de dispariţie, aşa că nu este un lucru tocmai bun să încurajăm braconarea lor şi depopularea mărilor în asemenea hal.
În plus, se pare că anumite tipuri de cod din Islanda sunt mult mai hrănitoare, chiar şi după ce au fost decongelate.
Peşte spadă
Peştele spadă conţine un nivel alarmant de mercur în carnea lui.
În plus, mercurul se adună odată cu trecerea timpului, iar cu cât sunt peştii mai amri, cu atât sunt mai toxici.
Caviar
Caviarul, care nu este altceva decât icre de sturion, morun, sau chefal, tratate cu sare, provine, de multe ori de la peşti pescuiţi în exces şi braconaţi.
În funcţie de tipul de peşte de la care au fost luate icrele, caviarul poate pune în pericol specia, deoarece majoritatea peştilor care dau icre negre se înmulţesc greu şi abia la maturitate.
Tonul folosit la unele din aceste platouri reci gata făcute este de calitate inferioară.
În plus, carnea este adesea tratată cu monoxid de carbon filtrat pentru a obţine culoarea roşie binecunoscută a tonului pentru sushi.