Ti-e sete? Bea apa!

.

Stim ca bei apa plata nu doar de moft, ci pentru a fi sigura ca te hidratezi cu o apa curata si de calitate. Insa nu tot ce e imbuteliat este si indicat pentru sanatatea ta.
In multe tari, distinctia dintre apa minerala si apa oarecare, chit ca e pusa in recipiente de plastic, e foarte clara. Chiar si apele minerale sunt foarte diferite intre ele si e bine sa cunosti aceste diferente, pentru ca ape diferite au efecte diferite asupra organismului tau.

Mineralizarea se masoara in miligrame de reziduu uscat si majoritatea apelor imbuteliate din Romania, cu mici exceptii, contin minerale peste 200 mg/l. E vorba de calciu, magneziu, clor, potasiu, sodiu s.a. Pentru unele persoane, asemenea ape puternic mineralizate sunt total contraindicate, deoarece le pot agrava problemele de sanatate. O apa bogata in sodiu poate agrava hipertensiunea arteriala, iar una cu mult calciu va afecta in principal rinichii.

Menajeaza-ti organismul

Ce poti face in fata acestui asalt tacut al mineralelor? Medicii iti recomanda sa alternezi, la anumite intervale de timp, un fel de apa cu mineralizare ridicata, cu alt fel de apa, cu mineralizare foarte redusa. Sau sa foloseti tot timpul o apa cu mineralizare  scazuta.

Apele oligominerale, cu un continut de saruri sub 200-300 mg/l, sunt din ce in ce mai cautate in intreaga lume. In Romania, pe langa una sau doua marci locale de apa oligominerala (cum este recent lansata Izvorul Zanelor), se importa faimoasa apa minerala Evian, captata la poalele Alpilor francezi, si care este cunoscuta de peste o suta de ani pentru proprietatile sale, in special pentru faptul ca ii ajuta pe cei suferinzi de litiaza renala. Explicatia e simpla: apa din zona Evian contine foarte putine minerale, de unde si efectele sale benefice.

Dar Evian vine de departe si costa destul de mult, caci a fost si ramane un brand premium, asociat cu lumea modei, cu actrite, manechine, cantarete… S-ar putea sa nu-ti permiti Evian zi de zi. Exista insa si o alta varianta de apa buna, cu mineralizare redusa si cu referinte foarte bune privitoare la sanatate: apa oligominerala Devin, provenita din Muntii Rodope, din Bulgaria.

Zona de extractie si de captare a apelei imbuteliate la Devin este strict protejata ecologic, neeexistand niciun fel de industrii poluante pe zeci de kilometri patrati in jurul Devinului. Puritatea acestei ape este certificata de peste 150 de analize a compozitiei, iar  mineralizarea redusa o recomanda pentru uzul de zi cu zi al intregii familii.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton