Terapia prin muzică vindecă ficatul şi rinichii!

.

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că muzica poate avea efect benefic asupra corpului, dar şi asupra minţii. O nouă ramură a sănătăţii, numită…
Folosită în vindecarea cancerului, dar şi a bolilor de rinichi sau de  ficat, muzica a devenit o soluţie de urgenţă chiar şi pentru marile spitale din metropole. În unele dintre ele se foloseşte muzică în saloanele pacienţilor pentru diminuarea durerii, înlăturarea depresiilor sau a tensiunii musculare. Nu este nimic surprinzător, pentru că sunetele frumoase stimulează corpul şi mintea în nenumărate feluri.

Calmă sau… nu chiar?

Ţi-ar plăcea să îţi poţi controla starea de spirit? O poţi face cunoscându-te foarte bine, dar şi cu ajutorul muzicii. Ritmurile alerte rezonează cu undele cerebrale, schimbându-le difuzia, astfel încât o melodie ritmată îţi transformă starea de spirit într-una de nelinişte. Dimpotrivă, o melodie lentă trimite către o stare de calm, de meditaţie. Poate că te aştepţi să simţi efectele unei melodii de îndată ce o asculţi. Nu este chiar aşa, muzica îşi face efectul la câteva minute după: atunci când tu ai oprit aparatul, ea continuă să rezoneze cu undele tale cerebrale.

Stresul, o aminire!

Într-o perioadă în care stresul face din ce în ce mai multe victime, muzica este o soluţie ieftină şi la îndemână, cu efect garantat. Cum funcţionează? O dată ce a ajuns să interacţioneze cu undele cerebrale, încep să se petreacă mai multe schimbări:
ritmul respiraţiei se calmează şi, o dată cu el, şi bătăile
inimii. Respirând mai lent, inima preia acelaşi ritm şi stresul se diminuează, ajungând, în timp, până la
zero. Cu 30 de minute de muzică (de relaxare) pe zi, poţi ajunge să ai o stare de sănătate mult mai bună decât cea de astăzi.

Colinde, colinde

Şi cântecele de Crăciun au un efect benefic asupra organismului. Conform studiilor efectuate de o echipă de cercetători londonezi, cântecele de sărbători ţin la distanţă depresia şi anxietatea. În primul rând datorită instrumentelor special alese pentru a induce o stare de bine şi, în al doilea rând, datorită textelor religioase, care nu împovărează sufletul, ci îi dau libertate. Astfel, creativitatea şi optimismul rămân la cote ridicate, ceea ce nu poate induce decât o stare bună. Cu atât de multe beneficii şi efecte psihologice atât de profunde, nu este de mirare că mulţi oameni văd în muzică o metodă importantă de păstrare a sănătăţii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton