De ce e sănătos să ai o pisică

.

De ce se cuibăreşte oare fix pe locul care te doare? Şi de ce suferinţa ţi se alină? Bioenergeticienii au răspunsul: pisica are capacităţi extrasenzoriale extrem de dezvoltate. Ea vede aura omului şi, la nevoie, o tratează.
Și neurologii, şi psihoterapeuţii cunosc şi folosesc însuşirile „paranormale” ale mlădioaselor feline. Ei ştiu că, în prezenţa lor, devenim mai calmi, mai optimişti. Şi ne recomandă să le luăm pe lângă noi, să le îngrijim şi să le iubim. Pentru că ele…

Pisica ta te tratează gratis

”Doctor Miau” practică medicina cap-coadă: este şi generalist (cum spuneam mai sus, îţi insuflă starea generală de bine), şi specialist în multe ramuri ale medicinei. Lucru probat prin studii laborioase, efectuate pe posesorii de pisici.

Felinoterapia, terapia cu pisici

… adică vindecarea sau prevenţia maladiilor menţinând contactul cu pisicile este o nouă ramură a medicinei. Iată doar câteva dintre argumentele care au dus la apariţia ei.

Pisica are grijă de inima ta

Specialitatea medicală… de suflet a pisicilor este cardiologia: cercetătorii confirmă că iubitorii şi deţinătorii de pisici au un risc de infarct redus cu 30-40% (prezenţa acestor feline reglează tensiunea arterială). Ei  le recomandă persoanelor cu hipertensiune, sau distonie neurovegetativă, sau celor care au suferit un infarct ori un accident cerebral să ţină cât mai mult timp, în braţe, o pisică. Aşezându-se pe pieptul tău, mâţa (mâţul) previne, deseori, un atac de cord!

Pisica îţi „păzeşte” neuronii

În podul palmei se concentrează maximum de puncte ce activează memoria. Stimulându-le, activăm neuronii, ne păstrăm şi ameliorăm memoria. Metode de stimulare: bilele (invenţie orientală) rostogolite frenetic în palmă sau… mângâiatul pisicii (ori al câinelui, de ce nu?).

Care sunt cele mai populare rase de pisici din lume

Pisica alină durerea

S-a stabilit, prin măsurători ştiinţifice, că torsul pisicii are o frecvenţă de 25-50 Hz. Când se lipeşte de zona care ne doare şi toarce, ea ne transmite această frecvenţă vindecătoare. Să ne amintim că pisica „practică” torsul şi ca metodă de autosugestie: toarce nu numai atunci când este mulţumită şi se simte în siguranţă, ci şi atunci când suferă sau… când este pe moarte. Toarce pentru a se autolinişti şi încuraja.

Cum te ajută pisica în funcţie de sex, rasa şi culoare ei

► Pisicile – s-a stabilit – sunt bioenergeticieni mult mai eficienţi decât motanii (bolile sistemului nervos şi ale organelor interne sunt specialitatea lor, a „doamnelor doctor”). Motanii, în schimb, tratează mai bine artrozele, spondiloza şi osteopatiile.
► Felinele cu blană lungă ameliorează simţitor afecţiunile neurologice: depresiile, insomnia, nervozitatea.
► Siamezele sunt experte în prevenţia gripei (simpla lor prezenţă în casă anihilează o bună parte din virusurile gripale).
► Pisicile negre absorb cea mai mare cantitate de energie negativă: ia-ţi cel puţin una, dacă ai multă aparatură electronică în casă! Dar îngrijeşte foarte bine pisa: undele „rele” pe care le captează îi pot afecta sănătatea!

Descopera cele mai interesante curiozitati despre pisici. Stiai ca felinele dorm, în medie, 16 ore pe zi?

Ultima modificare august 4, 2022 11:41 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale