Tenisul de masă – te ajută slăbeşti şi alungă stresul

.

Într-o oră de tenis de masă vei arde circa 600-700 de calorii la nivel intermediar/avansat și în jur de 300 la început, când vei fi mai concentrată pe exersarea tehnicii decât pe mișcare.
Pe lângă arderea de calorii, acest sport este ideal pentru a te elibera de stresul de peste zi, dar și pentru a învăța să te concentrezi pe lucrurile importante. Tenisul de masă înseamnă atât exercițiu fizic, cât și un exercițiu al minții.

Un sport al coordonării și al agilității

Tenisul de masă este un sport care necesită multă concentrare deoarece totul se desfășoară în viteză, iar reacțiile trebuie să fie aproape instinctive. De asemenea, coordonarea este esențială pentru a trimite mingea în locul dorit sau pentru a tăia ritmul. Spre exemplu, într-un schimb de mingi lungi o minge plasată cât mai aproape de fileu poate prinde adversarul pe picior greșit.
Pentru că este un sport care se joacă în sală având nevoie de mese omolagate și de o suprafață plană pentru confortul și plăcerea de a juca, tenisul de masă poate fi practicat tot timpul anului.
Și apoi, ai nevoie de minimum un partener. Fie că mergi cu cineva din familie, cu o prietenă cu care vă promiteți de mult că vă apucați de un sport sau chiar cu un partener găsit pe un forum dedicat pasionaților, tenisul de masă înseamnă socializare. Acest lucru face ca totul să fie mai plăcut și nu implică foarte mult efort în găsirea unui partener de antrenament spre deosebirede sporturile de echipă unde sunt implicate minimum 14 persoane.
“Tenisul de masă este atât un sport al minții, cât și un sport al exercițiului fizic. Deși masa nu este la fel de mare ca un teren de tenis de câmp, este nevoie de multă rezistență fizică pentru a fi mereu în joc, pentru a reuși retururi bune și o dominare strategică a adversarului. Chiar dacă tenisul de masă  este, în momentul de față, mai puțin popular decât alte sporturi, eu cred că oricine vine la câteva lecții se îndrăgostește și continuă să îl practice”, spune Gheorghe Mitruț,antrenor categoria 1 la Top Tenis Arena

Joacă tenis de masă cu o prietenă sau cu copilul tău

Tenisul de masă este oportunitatea perfectă de a întări relațiile cu copilul tău sau de a ieși mai mult cu cea mai bună prietenă. În plus, la sală veți întâlni și alte persoane care vă împărtășesc pasiunea.
Sportul a fost declarat, alături de voluntariat, una dintre cele mai eficiente metode de petrecere a timpului liber și de întărire a relațiilor interpersonale. În plus, oferă un tonus pozitiv și este acel timp pe care îl datorezi îngrijirii corpului și minții tale.

Necesitatea competitivității

Competitivitatea nu poate lipsi din sport, fie el practicat numai la nivel de hobby. În orice domeniu, acest concept este sinonim cu încercarea de a reuși, de a fi mai bun. Este demonstrat că sportul la vârste infantile îi învață pe copii să privească competiția ca pe un lucru pozitiv și să beneficieze de pe urma ei mai târziu în alte situații.
Sportul este definit de sociologi ca fiind o competiție bazată pe abilități și pe strategie. Mai mult, în sport, nu se rezumă totul la o victorie sau o lovitură excelentă, ci la totalitatea momentelor în care muncești pentru un succes. Așadar, chiar dacă practici sport amator, motivația este necesară. Fie că se numește tonus fizic mai bun, învățarea unui nou sport sau socializare.
Datorită numărului mare de mese și a antrenorilor profesioniști, la Top Tenis Arena vei găsi întotdeauna parteneri de joc și persoane cu interese comune care te vor ajuta să evoluezi.

Reguli de bază în tenisul de masă

Paleta are, de obicei, marginile rotunde, este din lemn, iar fețele sunt din cauciuc. La prima ședință este indicat să îți alegi o paletăconfortabilă, iar pe măsură ce evoluezi o vei schimba.
Serviciul este foarte important, adică ora la care sigur nu trebuie să lipsești. Pentru că un serviciu bun poate câștiga puncte fără mare efort. Atunci când servești, mingea trebuie să atingă mai întâi jumătatea ta de masă, apoi jumătatea adversarului. Atingerea fileului înseamnă că serviciul trebuie repetat.
Punctajul. În tenis de masă, un punct este câștigat dacă:
– adversarul ratează servirea sau returul
– mingea atinge jumătatea de teren de două ori
– adversarul lovește de două ori mingea
– adversarul lovește mingea cu marginea rachetei
– mâna liberă a unui jucător atinge masa
– mingea iese din suprafața de joc fără a atinge jumătatea de masă a unui jucător.
Primul jucător care acumulează 21 de puncte câștigă jocul.

Dacă ești pasionat și de tenisul de câmp, citește și despre cum alegi cea mai bună rachetă de tenis și despre tipurile de teren de tenis

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton