Te lupți cu pofta de dulce? Iată câteva metode eficiente care te scapă de excesul de kilograme!

.

Lucrul de acasă, orele neîntrerupte petrecute în fața laptopului, stresul și toate acele obiceiuri ce îți fură energia, te fac să te refugiezi în obiceiuri alimentare nesănătoase? Micile plăceri nevinovate ar putea să îți saboteze dieta, așa că ai grijă la gustările pe care le savurezi, mai ales la cele dulci. Ciocolata, fursecurile, biscuiții, croissantele, dar și snack-urile sărăte precum pufuleții, chipsurile, covrigeii consumate în exces declanșează acumularea de grăsime în corp. Iată cum poți să acționezi astfel încât să păcălești pofta de dulce și să îți păstrezi corpul în formă.

Nutriționiștii ne asigură că excesul de carbohidrați proveniți din faină albă și zahăr duc, în timp, la declanșarea diabetului, bolilor de inimă, osteoporozei, oboselii cronice, depresiei și obezității. În plus, specialiștii susțin că zahărul alb rafinat declanșează proliferarea celulelor canceroase prin creșterea nivelului de insulină, care, treptat crește acidul lactic în interiorul și exteriorul celulelor, factori ce augmentează incidența tumorală, menționează prof. dr. Pavel Chirila, medic primarboli interne, in cartea sa „Nu hrani cancerul!” Zahărul devine nociv în urma rafinării. În comparatie cu cel brun, zahărul alb conține acid fosforic, dioxid de sulf și acid formic, substanțe care slăbesc puterea de apărare a organismului. De aceea, este indicat să-l înlocuiești cu cel extras din stevie și artar. Acesta conține o serie de substanțe care domolesc pofta de dulce, inducând treptat senzația de sațietate.

Consumă cereale la micul dejun

Senzația de foame excesivă, dar pofta de dulce pot fi potolite dacă dimineața îți alimentezi organismul cu cereale de calitate superioară. Acestea trebuie să fie integrale și fără adaos de zahăr. Fibrele din cereale integrale se absorb lent în procesul de digestie și îți oferă sațietate, putând evita, de-a lungul zilei, pofta de dulciuri.

Triptofanul, de mare ajutor

Energizează-te cu alimente bogate în triptofan dacă vrei să stai departe de momentele de oboseală și de cele în care simți că vrei să te arunci în „ghearele” poftei de dulce. Substanța actionează ca un antidepresiv asupra creierului (așa devii imună la stres și la nevoia de dulciuri). Îl găsești în mod natural în branza proaspătă de vaci, lapte, carne de curcan, de pui, pește oceanic, boabe de soia, alune de padure, nuci, banane și smochine.

Citește și:
Alimentația corectă are un rol important în răspunsul organismului la vaccinul anti-COVID-19
Medic: Carnea la grătar, la fel de periculoasă ca țigările
Alimentele sustenabile – ce sunt acestea și ce parere au romanii despre ele
Un nou vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil până la finalul anului

Suplimentele cu crom echilibrează apetitul

La recomandarea unui medic, după efectuarea unui set de analize, poți urma o cură cu suplimente pe bază de crom, vitamina B6, acid folic și magneziu. Acestea scad nevoia de zahăr în organism. Nutriționiștii mai spun că nivelul scăzut de proteine din alimentație poate declanșa pofta excesivă de dulce.

Îndulcitorii artificiali, de evitat

La ora actuală, există o serie de studii care demonstrează că îndulcitorii artificiali augmentează nevoia de dulce. Aspartamul, zaharina, ciclamații fac creierul să ceară zahăr simțindu-se „păcălit” de acești înlocuitori. Recomandat ar fi să mănânci deserturi cu miere, adică pe cât posibil, cu îndulcitori naturali.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton