Surse de proteine vegetale. Ce mănâncă vegetarienii sănătoşi

.

Quinoa, seminţe de Chia şi Hrişcă

Poate aţi auzit în ultima vreme despre aceste superalimente. Prima, quinoa este o „pseudocereală”, adică deşi este înrudită cu spanacul şi  sfecla elveţiană, quinoa este tratată ca şi grâul sau secara. Quinoa aduce un aport de peste 4 grame de proteine la 100 de grame şi mai ales toţi amino acizii esenţiali.
Seminţele de Chia sunt pline de acizi graşi omega-3 şi omega-6 şi de asta toată lumea vorbeşte despre ele în ultima vreme. Sunt destuld e gustoase şi pot înlocui amidonul în supe, budinci şi sosuri, deoarece sunt un bun agent de îngroşare. Proteinele dins eminţele de chia sunt foarte uşor de absorbit şi doar 2 linguri asigură un aport de 3 grame de proteine.
De hrişcă aţi auzit în miturile despre daci, care făceau mămăliga din mei şi hrişcă? Ei bine, se pare că acest superaliment a reintrat în uz. Rudă cu rubarba, hrişca este plină de proteine, fibre şi minerale esenţiale, ca magneziul, fierul sau potasiul.
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton