(P) Suplimentele naturale pentru slăbit: Mit versus adevăr

.

Greutatea corectă este o preocupare din ce în ce mai prezentă în viața noastră. Reducerea caloriilor și efortul fizic reprezintă baza unei scăderi ponderale de durată. Însă în condițiile în care dietele de slăbit și mișcarea nu au întotdeauna rezultatele dorite, este normal să ne dorim un ajutor, o metodă adițională, eficientă, simplă și rapidă care să ne ușureze efortul spre greutatea țintă și care poate veni sub forma suplimentelor de slăbit.

Avem o întreagă industrie furnizoare de suplimente de slăbit, însă există o diferență mare de calitate între produsele de slăbit existente pe piață. Și atunci cum alegem? Este bine să fim atenți la 2 aspecte principale: siguranța și eficiența produsului, recomandă Dr. Catrinel Macovei, medic primar în Diabet, nutriție și boli metabolice. Pentru a putea face diferența, este indicat să analizăm un produs după ingrediente, acțiune, locul în care este comercializat și studiile clinice care susțin eficacitatea sa.

Spre deosebire de medicamente, care sunt supuse unor testări riguroase înainte de a fi introduse pe piață, în cazul suplimentelor alimentare nu este obligatorie dovedirea eficacității și nu sunt testate suficient cu privire la reacțiile adverse. Producatorul unui supliment de slăbit are responsabilitatea de a asigura siguranța și eficiența produsului. Dar este și responsabilitatea ta să te asiguri că poți beneficia în mod real de un supliment de slabit fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Mit sau adevar legat desuplimentele de slabit:

  1. Suplimentele de slabit sunt sigure doar pentru că sunt naturale.
  • Extractele naturale pot avea reacții adverse, în funcție de dozele și combinațiile folosite.În plus, dacă suplimentele nu sunt aprobate local, sau nu provin dintr-o sursă sigură (farmacie, magazin specializat), cu informații complete pe etichetă (compoziție, proveniență) pot conține substante active (de exemplu efedrina) care nu apar pe etichetă și care pot da reacții adverse importante cardiovasculare, hepaticeși nu numai.
  1. Daca iau suplimente de slăbit, nu mai este nevoie sățin regim, sau să fac sport.
  • Suplimentele de slăbit reprezintă o “scurtătură” către greutatea dorită, ajutându-te să depui un efort mai mic în ceea ce privește componentele abordării convenționale- dietă, sport, stil de viață, comportament alimentar. Însă nu le exclude.
  1. A funcționat la prietena mea, sigur funcționeazăși la mine.
  • Efectele suplimentelor sunt variabilede la produs la produs și de la persoană la persoană. Dacă un anumit produs i-a făcut bine vecinei, prietenei sau surorii tale, nu este obligatoriu să aibă aceleaşi efecte pozitive şi în cazul tău, pentru că fiecare dintre noi este unic, iar organismul poate răspunde diferit la ingerarea acestuia. Efectele unei diete sau ale unui supliment depind de vârstă, dietă, mișcare, doze folosite, afecțiuni și tratamente asociate.
  1. Dacă iau mai multe suplimente de slăbit și mă înfometez, voi rezolva rapid problema cu greutatea.
  • Atât dietele restrictive, cât și suplimentele de slăbit sunt eficiente atâta timp cât sunt luate. Dacă scăderea ponderală nu se face relativ treptat, greutatea va fi repusă la loc, în timp scurt după întreruperea dietei sau a suplimentului. Curele de slăbit agresive, asocierea mai multor suplimente, sau nerespectarea dozelor pot epuiza organismul și pune sănătatea în pericol, afirmă Dr. Catrinel Macovei, medic primar în Diabet, nutriție și boli metabolice.
  1. În asociere cu dieta și mișcarea, suplimentele de slăbit pot contribui la scăderea ponderală.
  • Când dieta și mișcarea nu ne ajută suficient, când am obosit să trecem de la o dietă la alta și nu mai avem resurse pentru sport, suplimentele alimentare ne pot ajuta, în funcție de ingredientele pe care le conțin, la creșterea tonusului organismului, la gestionarea poftei de dulce și a stresului care stă la baza mâncatului emoțional, la accelerarea ratei metabolice.

Există pe piață anumite suplimente de slăbit care sunt sigure pentru sănătatea ta și te pot ajuta să obții un rezultat rapid. Acest lucru implică faptul că acestea au fost aprobate de autoritatea medicamentelor, iar efectul lor a fost testat și verificat prin intermediul studiilor clinice. Acestea nu îţi promit că vei slăbi peste noapte fără să faci efort, ci sunt mai degrabă nişte ajutoare binevenite în cura de slăbire. Dieta şi sportul rămân principalele atuuri, dar suplimentele te ajută să arzi grăsimea mai repede fără să pierzi masă musculară.

XL-S Medical Fat Binder – aliatul tău în programul de scădere ponderală. Eficacitate dovedită clinic

XL-S Medical este liderul european în segmentul suplimentelor pentru slăbit, creat pentru a te ajuta să ajungi la greutatea ideală printr-o metoda naturală, complet sigură. XL – S Medical îți completează stilul de viață având ca repere mese sănătoase și echilibrate și exerciții fizice regulate. Vei observa personal rezultatele dorite în 10-15 zile. Studiile clinice realizate în Germania au demonstrat că XL-S Medical ajută persoanele supraponderale să slăbească de trei ori mai mult decât urmând o dietă obișnuită, fără efecte secundare nocive cunoscute. În plus, datorită formulei inovatoare, produsele XL-S Medical nu creează dependență, aspect dovedit clinic.

Absorbţia grăsimilor – redusă cu până la 27%

De de cele mai multe ori, rutina, stresul, alimentația dezechilibrată, aduc schimbări mari asupra corpului tău. Pe lânga acestea, nu aloci timpul necesar sportului, astfel că silueta ta suferă modificări. Excesul de greutate te expune la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiace coronariene, diabetul, anumite tipuri de cancer, sindromul metabolic și multe astfel de boli.

XL-S Medical Fat Binder este recomandat tuturor persoanelor supraponderale sau obeze, care conștientizează că o dietă bogată în grăsimi are impact negativ asupra greutății, dar au dificultăți în a controla cantitatea de grăsime ingerată la fiecare masă.

Fiecare tabletă de XL-S Medical Fat Binder conține Litramine™, un complex de fibre omologate, dovedit clinic că înglobează grăsimile, fiind derivat dintr-o sursă naturală și organică, îmbogățită cu vitaminele liposolubile A, D și E. Administrat imediat după masă, XL-S Medical Fat Binder reduce cu până la 27% absorbția caloriilor provenite din grăsimile alimentare, fără a avea efecte secundare. Este un instrument eficace pentru pierderea și controlul greutății, atunci când este asociat cu o dietă săracă în calorii și activitate fizică regulată.

„Suplimentele de slăbit testate amănunțit și aprobate de autoritățile medicale reprezintă o alternativă viabilă, cu rezultate imediate atunci când sunt combinate cu un program adecvat de dietă și exerciții fizice. Suplimentele de slăbit pot contribui la creșterea ratei metabolice, la prevenirea adaptării biologice a organismului, la restricția calorică impusă de dietă și la gestionarea poftelor alimentare”, susține Dr. Catrinel Macovei, Medic primar Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.

Așadar, ai o misiune simplă care începe cu o dietă sănătoasă, sport și XL-S Medical Fat Binder!

Poți găsi XL-S Medical Fat Binder pe site-ul Omega-Pharma și în farmaciile din toată țara.

Nu uita: discută întotdeauna cu medicul sau cu farmacistul înainte de a cumpăra un supliment, pentru a vedea dacă este sigur și potrivit pentru tine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton