Dacă vrei să îţi cureţi colonul de toate toxinele şi să beneficiezi de toate efectele benefice ale unei astfel de cure de detox, trebuie să consumi şi supe din legume delicioase. Vezi cum să faci cea mai bună supă pentru detoxifierea colonului, din doar câteva ingrediente uşor de preparat.Această supă pentru detoxifierea colonului se poate servi cu orez jasmine alături, pentru mai multă savoare şi saţietate.În plus, dacă eşti obişnuită cu supele creme mai groase şi pline de smântână, dar vrei să te bucuri de o cură de detox adevărată, poţi adăuga la supa pentru detoxifierea colonului câteva linguri de lapte de cocos, care îi va da o notă exotică delicioasă.Ingredientele necesare unei supe pentru detoxifierea colonului sunt:1 lingură ulei de măsline, 2 căţei de usturoi tocaţi, 2 linguri de ceapă tocată, o bucată de ghimbir de cca 3 centimetri lungime, curăţată şi tăiată bucăţele mici, 4 ceşti sau două buchete medii de broccoli, 300 grame de spanac congelat sau, dacă aveţi, frunze proaspete neopărite, 3 rădăcini de păstârnac curăţate şi tocate, 1 ţelină mică, cu frunze şi tulpini, curăţate şi tocate, o legătură de pătrunjel proaspăt tocat, sare de mare, puţin piper, zeamă de lămâie şi apă după gust şi în funcţie de consistenţa dorită. Modul de preparare pentru supa de detoxifiere a colonului:Încinge uleiul de măsline într-o oală de supă, apoi căleşte foarte puţin usturoiul, ceapa şi ghimbirul. Adaugă după un minut bucheţele de broccoli, spanacul şi restul legumelor şi amestecă până când spanacul s-a înmuiat, sau cca 2 minute, dacă folosiţi spanac congelat.Se adaugă apă după gust, cu menţiunea că spanacul se lasă destul de mult şi că este mai uşor să subţiezi supa decât să o îngroşi. Focul se dă tare până ce supa dă în clocot, apoi se reduce flacăra la mediu, sau până ce fiertura nu mai clocoteşte. Lăsaţi să fiarbă foarte încet circa 15 minute, apoi folosiţi un blender vertical pentru a pasa amestecul.Dacă nu aveţi un blender vertical, lăsaţi supa să se răcească un pic şi transferaţi totul într-un blender sau robot de bucătărie.Gustaţi supa şi adăugaţă, după caz şi gust, apă pentru o supă mai subţire, zeamă de lămâie pentru arome mai intense, sau lapte de cocos pentru o supă groasă şi săţioasă.Se serveşte fierbinte, cu o lingură de orez jasmine în mijloc, sau cu câteva frunze de mentă deasupra.Sursa foto bucătăreasă supă: Shutterstock