În încercarea de a da jos kilogramele, recurgem la tot felul de diete mai mult sau mai puţin complicate, însă noi venim cu o reţetă simplă, la îndemâna tuturor: sucul de slăbit din 2 ingrediente, recomandat de numeroşi nutriţionişti.
Cum se prepară sucul de slăbit
Pentru prepararea sucului de slăbit ai nevoie de:
– un kilogram de lămâi
– 400 de grame de ţelină.
Țelina se dă pe răzătoare, împreună cu coaja de la două lămâi, apoi se adaugă aproximativ 2 litri de apă şi se fierbe timp de 20-30 de minute. Când se răceşte, adăugaţi sucul stors de la lămâi şi depozitaţi sucul la frigider.
Nutriţioniştii îţi recomandă să bei acest suc de slăbit de trei ori pe zi, înainte de masă. Dacă amestecul vi se pare prea acru, puteţi să-l mai diluaţi cu apă, cantitatea fiind jumătate-jumătate.
Bogat în vitamina C, A, B, acid citric, aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, sucul de lămâie are efect purgativ, deoarece stimulează digestia. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, acesta este şi un puternic antioxidant, grăbeşte arderea grăsimilor şi reduce celulita.
Ţelina este un alt aliment ideal atât pentru viaţa de zi cu zi cât şi pentru o dietă sănătoasă, cunoscute fiind beneficiile pe care le aduce:
– reduce aciditatea
– rehidratează organismul
– ajută la eliminarea excesului de lichid din întregul organism
– ajută la scăderea în greutate.