Studiu: Cafeaua are proprietăți extraordinare în lupta împotriva cancerului

.

Beneficiile cafelei nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Oamenii de știință descoperă din ce în ce mai multe efecte pozitive ale cafelei asupra sănătății. În urma unui studiu recent al cercetătorilor de la Dana Farber Cancer Institute, din Boston, Massachusetts, consumul zilnic a câteva căni de cafea, în cazul unor pacienți cu cancer corolectal, a fost asociat cu un risc mai mic de agravare a bolii şi cu o supravieţuire mai lungă îndelungată.

Potrivit cercetătorilor, există mulţi compuşi din cafea cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care pot fi active împotriva cancerului.

Citește și: Ce poți păți dacă bei prea multă cafea

Cu toate acestea, experții în sănătate spun că încă nu există motive suficiente ca să recomande persoanelor cu cancer colorectal să bea cafea zilnic, însă poate fi benefic.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI

„Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienţii cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecţie, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienţii au fost trataţi cu intenţie curativă, sau întârziind progresia şi chiar îmbunătăţind supravieţuirea la pacienţii în stadia avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice”, spune Mircea Dediu, medic primar oncolog, potrivit Mediafax.

sursa foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton