Strabismul la copii

.

Strabismul la copii nu trebuie să-i îngrijoreze pe părinţi atât timp cât se corectează după primele luni de viaţă. Atunci când copilul este foarte mic, ochii lui au…
… în general tendinţa de a devia, din cauza lipsei de maturitate a muşchilor oculari. Dacă însă şi după vârsta de 4 luni copilul tău se uită încrucişat, iar ochii lui par că tremură, ar putea fi vorba de un dezechilibru congenital al muşchilor oculari.

Cauzele apariţiei strabismului la bebeluşi şi copii

Între 3 şi 6 luni, bebeluşul învaţă să-şi coordoneze mişcările ochilor, reuşind să focalizeze concomitent ambii ochi asupra aceluiaşi obiect. În cazul în care observi că bebeluşului tău în vârstă de 6 luni îi fuge un ochi spre nas, este bine să nu laşi timpul să treacă şi să te prezinţi cu cel mic la medic.

S-ar putea să sufere de strabism convergent, care mai tarziu e mai greu de corectat.

Cei mai predispuşi la acest tip de strabism sunt copiii prematuri, cu greutate mică la naştere sau cei care au suferit de hipoxie la naştere (lipsa oxigenării creierului). Factori de risc sunt şi fumatul sau consumul de alcool în sarcină. Dacă ai antecedente de tulburări de vedere grave în familie, te poţi aştepta ca acest defect să apară şi la copilul tău.

Citeşte continuarea articolului Strabismul la copii pe copilul.ro

Strabismul la copii

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton