Steve Jobs a pierdut lupta cu cancerul pancreatic după ce a făcut aceste greșeli

.
Cancerul pancreatic este considerat cel mai agresiv timp de cancer, anual fiind diagnosticate peste 200.000 de cazuri, cu o rată de mortalitate de 98%, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății. În 2003, Steve Jobs a fost unul dintre acele cazuri.

Citește și – De ce oamenii de succes îmbracă mereu aceleași haine

Deşi medicii i-au oferit o perspectivă sumbră, doar câteva luni de trăit, co-fondatorul Apple a reuşit să înfrunte boala încă şapte ani. A pierdut, însă, lupta pe 5 octombrie 2011.

Diagnosticului lui nu a vizat cea mai răspândită formă de cancer la pancreas, cea care l-a ucis pe actorul american Patrick Swayze. Cancerul pancreatic este clasificat în funcţie de partea pancreasului pe care o atinge, fie este vorba de zona care produce enzimele digestive (exocrină), fie cea care produce insulină sau alţi hormoni (endocrină).

Boala lui Steve Jobs a intrat în cea de-a doua categorie. Celulele insulare din pancreas furnizează mulţi hormoni, inclusiv insulină, care ajută la reglarea glicemiei. Când aceste formaţiuni celulare devin canceroase, ele pot produce prea mulţi hormoni care determină creşterea tumorilor maligne.

Ce a dus la apariția cancerului pancreatic în cazul lui Steve Jobs

Vegetarian înrăit cu tendințe vegane, Jobs a respectat până în ultima zi de viață un regim alimentar bazat numai pe mere și morcovi, care i-a făcut mai mult rău decât bine spun specialiștii. El a început să prindă gustul fructelor și legumelor oricanice încă din timpul liceului, dar pe care le combina cu țigări din marijuana și cu privarea voită de somn, doar ca să vadă ce se poate întâmpla.

Treptat, fondatorul Apple a decis să renunțe definitiv la carne și curând la carbohidrați și produse lactate. Petrecea zile întregi flămânzind, iar atunci când mânca, nu consuma altceva în afară de mere și morcovi.

„După o săptămână începi să te simți fantastic. Ai energie mai multă, pentru că nu mai trebuie să digeri atâta mâncare. Eu mă simțeam atât de bine, încât am ieșit la plimbare de câteva ori prin San Francisco”, povestea Jobs.

Până la frutarianism n-a mai fost decât un pas, bazându-se pe argumentul că fructele îl vor ajuta să elimine mucusul toxic adunat în organism de-a lungul timpului și, implicit, să-i garanteze sănătate veșnică.

Din frutarianism s-a născut și numele companiei sale, Apple. „Tocmai venisem de la o livadă de mere. Mi s-a părut că este un nume vesel și deloc intimidant”, a explicat Jobs.

Credea într-atât de mult în beneficiile dietei sale, încât a renunțat complet la deodorant și ocolea tot mai des dușul, convins că organismul său este curat atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton