Spitalul Pantelimon din capitală, copleșit de COVID-19 – 50 de pacienți așteaptă

.

Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București este copleșit de bolnavii COVID-19, mulți pacienți așteptându-și rândul.

Bolnavii COVID-19 ajung în stare gravă la terapie intensivă. Mai mult, numărul de bolnavi care trebuie să primească tratament de urgență este mai mare decât capacitatea de primire a spitalului. Pacienții continuă să se prezinte când este prea târziu, potrivit informațiilor oferite de platforma RO Vaccinare.

„Imagini de pe front: UPU Sf. Pantelimon!”, arată mesajul postat de RO Vaccinare pa pagina de Facebook, conform Digi24. „În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți! 18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2”.

Citește și: Cât de repede se răspândește varianta Delta: de la un caz la 390.000 în două luni

Citește și: Situație disperată la secțiile de COVID-19 din București: „Pierdem un număr mare de oameni”

Citește și: O femeie de 101 ani din Alba, vaccinată, a învins lupta cu COVID-19

Citește și: Va fi valabil certificatul verde COVID-19 pentru persoanele vaccinate doar cu două doze?

Tot pe pagina de Facebook se mai arată: „Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață”. Mulți oameni stau în casă și ajung în spital „în ultimul moment”.

În postare se mai arată: „În imaginile 3 și 4: Examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată pe motiv că are diabet. A stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. A fost adusă cu saturație de 45, “corectată” până la 74 cu 15 l de O2. PO2 normal minim admis: 70. 95% afectare pulmonară și este nefumătoare. Vă rugăm: ascultați sfatul medicilor, nu așteptați până în ultimul moment. Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt singurele care ne pot ține departe de infectare și de formele severe. Vaccinarea este ferm recomandată persoanelor vulnerabile. Consultați medicul de familie și mergeți la vaccinare”.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton