Laptele de la magazine este mai periculos decât îţi poţi imagina

.

Pe de altă parte, alţi cercetători sunt de părere că aceste substanţe sunt în cantitate prea mică încât să ne putem îmbolnăvi de la consumul laptelui, dar chiar şi aşa, ele rămân în organismele noastre o perioadă destul de lungă şi ne pot afecta pe termen lung.

Ce fel de lapte ar trebui să bei?

În cazul în care consumi lapte în mod regulat, cercetătorii te sfătuiesc să nu mai cumperi brandurile produse în masă, ci mai sănătos este să mergi la cel mai apropiat magazin unde poţi găsi lapte organic. Mai mult chiar, ai putea da o fugă până la piaţă, unde găseşti laptele vândut de ţărani. Cel mai probabil ei nu îşi hrănesc animalele din curte cu hormoni, antibiotic şi furaje dubioase, ci mai degrabă le lasă să pască iarbă. Cumpără-l crud şi fierbe-l bine acasă – acesta nu este nici pasteurizat şi nu conţine alte substanţe dăunătoare care se adaugă produsului în procesul de conservare.
Laptele de la magazine este mai periculos decât îţi poţi imagina
Pericolul din lapte: Cum te fereşti de aflatoxină

Aflatoxina în România

La începutul acestui an, un scandal privind laptele s-a iscat în ţară. Specialiştii au descoperit mai multe depozite de lapte ce conţine aflatoxina – o substanţă cancerigenă eliberată de anumite tipuri de mucegaiuri, ce contaminează alimentele depozitate necorespunzător. Problema aici este că toxina cancerigenă nu poate fi eliminată de organismul uman, aşa cum se poate întâmpla în cazul animalelor. Produsele infestate au fost retrase de pe piaţă, însă specialiştii nu au continuat cercetările, să afle ce alte substanţe mai conţine laptele comercializat.
Foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton