Ştim deja că nu este tocmai sănătoasă carnea de pui provenită din ferme şi crescătorii, dar ce a fost descoperit de curând într-un supermarket este de-a dreptul dezgustător!
Carnea de pui pe care o găsim în supermarketuri şi hipermarketuri provine de la pui crescuţi în ferme, care au fost trataţi cu numeroşi hormoni de creştere şi antibiotice, din cauză că sunt crescuţi în condiţii mizere, iar infecţiile sunt la loc de cinste.
Ce au descoperit în magazinele din Marea Britanie
După scandalul de la începutul anului cu carnea de vită înlocuită cu cea de cal, acum englezii trec printr-un alt „şoc alimentar”. S-a descoperit că pieptul de pui importat din Brazilia este injectat cu apă şi altă substanţe pentru a câştiga în greutate – fiind cu până la 40% mai greu decât în mod normal.
Potrivit publicaţiei The Guardian, puiul importat din Brazilia este injectat cu sare, pentru a se conserva mai mult timp şi multă apă ca să fie mai umflat şi mai greu. Mai departe, este injectat în Marea Britanie cu apă şi alţi aditivi care împiedică apa să iasă în timpul gătitului, dar şi dextroză pentru a masca gustul puternic de sare.
Scandalul puilor injectaţi
Procesatorii de carne de pui din Anglia, cei care importă carnea din Brazilia, susţin sus şi tare că este mai suculent pieptul de pui injectat cu apă, deşi legea spune clar că este ilegal să faci acest lucru şi să reprocesezi puiul îngheţat. Tot procesatorii de carne spun că nu comit nicio ilegalitate pentru că afişează toate ingredientele conţinute de pui pe etichetă. Vezi mai multe pe pagina următoare! Foto: shutterstock