În luna aprilie a acestui an, o poveste spusă de un muncitor care lucra la întreţinerea unor utilaje dintr-o fabrică de mezeluri şoca întreaga ţară. Acesta a declarat presei că a fost martor la un gest absolut îngrozitor: o operatoare arunca în malaxorul pentru parizer HÂRTIE IGIENICĂ.
Însă, dincolo de acest gest izolat, dar care nu a putut fi trecut cu vederea, parizerul este considerat în continuare, alături de crenvuşti, unul dintre alimentele cu cele mai puţine proprietăţi nutritive, dar şi unul dintre cele mai nocive.
Peste tot în lume, ingredientul de bază al acestui aliment ieftin este slănina. Proporția pleacă de la 70-80%, în cel mai bun caz și poate ajunge la peste 95% non carne pe piețele mai sărace, cum e și România, scrie revista „Bucătăria pentru toţi”.
Ce altceva poate lua locul slăninei? Pasta MDM – carnea dezosată mecanic, ce conţine resturile care au rămas pe carcase. MDM este codul alimentar dat unei emulsii alcătuite și apă și pastă de șorici, piele aviară, tendoane, cartilagii, amestecate cu ajutorul unui emulsificator pentru a solubiliza grăsimile animale în apă.
Vezi continuarea pe libertatea.ro. CLICK AICI!