Studiu: slăbitul în timpul somnului ar putea deveni o realitate. Ce ar presupune?

.

Slăbitul în timpul somnului ar putea să devină o realitate, printr-o metodă care presupune inhalarea de mai puțin oxigen în timpul somnului.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 ar putea să slăbească în timpul somnului, cu ajutorul unei noi metode de tratament, care a fost testată de cercetători, potrivit DPA/PA Media, citat de Digi24.

Oamenii de știință de la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie, caută voluntari dispuși să testeze noul sistem care va analiza dacă inhalarea unei cantități mai mici de oxigen în timpul somnului (hipoxie) poate duce la slăbit. Scopul este de a descoperi dacă sistemul ar fi eficient pentru a îmbunătăți controlul glicemiei și pentru pierderea în greutate.

„Diabetul de tip 2 este o afecţiune obişnuită, care face ca nivelul de glucoză din sânge să devină prea mare”, a spus doctor Ant Shepherd, lector superior la Facultatea de Sport, Sănătate și Știința Exercițiilor Fizice. „Pentru mulţi oameni, este o afecţiune pe termen lung care poate avea un efect negativ asupra vieţii lor de zi cu zi şi îi expune unui risc mai mare de a dezvolta alte complicaţii grave, cum ar fi boli de inimă sau probleme de vedere”.

Citește și: Cât de periculos este să te expui la soare după o operație estetică?

Citește și: Cele mai frecvente boli pe care românii le tratează în străinătate. Specialistul răspunde

Citește și: Tot ce nu știai despre mâncatul emoțional: „Peste 70% dintre femeile cu obezitate au fost abuzate sexual în copilărie”

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă cere aplicarea legii pentru combaterea ambroziei: „Știm cât de mulți români suferă din cauza acestei plante”

Doctorul Ant Shepherd a vorbit și despre motivul pentru care pentru unele persoane este mai dificil să piardă în greutate, spunând: „În timp ce slăbitul şi reducerea nivelului de glucoză din sânge sunt posibile prin modificări ale dietei şi intensificarea exerciţiilor fizice, în cazul unor persoane există o gamă de factori şi obstacole ce îngreunează aceste schimbări ale stilului de viaţă”.

Până în 2045, se preconizează că numărul persoanelor care trăiesc cu diabet zaharat de tip 2 va ajunge la 700 de milioane la nivel mondial, motivul pentru care „este vital să găsim alte intervenţii de succes care să ne ajute să tratăm şi să gestionăm afecţiunea”, conform lui Shepherd.

Potrivit acestuia, există deja studii care sugerează că hipoxia ar ajuta la controlul nivelului de glucoză din sânge și la pierderea în greutate. „Nu suntem în totalitate siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar credem că probabil ajută la arderea mai multor calorii şi la suprimarea poftelor, astfel încât oamenii nu resimt la fel de mult foamea”, a explicat Shepherd.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton