Cum să slăbeşti două kilograme în cinci zile

.

Foamea e cea mai mare ameninţare care îţi vine în gând atunci când este vorba de o (nouă) dietă. De data asta nu e cazul să te temi – o să slăbeşti fără să îţi dai seama şi mâncând pe săturate.

ZIUA 1

Mic dejun
180 ml de lapte se fierb împreună cu 2 linguri de apă, un praf de sare, o linguriţă de zahăr vanilat şi coaja de la o lămâie. Se adaugă 30 g de orez şi se fierbe la foc mic. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu 3 linguri de brânză de vaci, o linguriţă de zahăr vanilat şi un praf de scorţişoară. Două mere se spală, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu restul.
Între mese
O chiflă graham şi o portocală.
Prânz
Se fierb 60 g de macaroane în apă sărată. Se curăţă 2 morcovi, 100 g ţelină, o ceapă, un căţel de usturoi, se spală şi se taie mărunt. 90 g piept de pui se taie în fâşii şi se căleşte în o linguriţă de ulei. Se adaugă legumele şi se lasă toate câteva minute pe foc. Se adaugă 150 g pastă de tomate, o linguriţă de vegeta şi 100 ml de apă. Se mai lasă să fiarbă 10 minute şi se amestecă cu macaroanele.
Cină
Se face o salată dintr-un ardei, un măr şi o banană mică. Se taie mărunt şi se amestecă cu 2 linguri de zeamă de lămâie şi o linguriţă de ulei.

ZIUA 2

Mic dejun
Se curăţă o roşie, un ardei gras şi un castravete, după care se toacă mărunt. Se adaugă 120 g brânză de vaci şi se condimentează cu sare, piper şi boia. Se consumă cu două felii de pâine şi un măr.
Între mese
Doi cartofi fierţi, un măr şi doi morcovi. Morcovii şi mărul se curăţă şi se consumă cruzi.
Prânz
250 g cartofi se fierb în coajă 20 de minute. 200 g de conopidă se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se pune la fiert 10 minute în 5 linguri de apă. O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă, se taie fin şi se călesc în o linguriţă de ulei. Se adaugă 90 g peşte file şi se prăjeşte. Se mănâncă împreună cu cartofii fierţi şi curăţaţi de coajă şi cu conopida.
Cină
Se face o salată de fructe din: o mandarină, o portocală, un kiwi, o linguriţă de zahăr vanilat, 2 linguri zeamă de lămâie şi 125 g iaurt fără grăsimi.

ZIUA 3

Mic dejun
Se amestecă 250 g iaurt (1,5% grăsime) cu o lingură şi jumătate de brânză de vaci, 50 g de stafide, o linguriţă de miere şi un măr tăiat în cubuleţe.
Între mese
O mandarină şi un morcov.
Prânz
40 g de spaghete se fierb în apă sărată. O ceapă se curăţă şi se taie mărunt. 100 g de ciuperci se spală, se curăţă şi se mărunţesc. 100 g muşchi de vită se taie fâşii, se condimentează şi se prăjeşte două minute în o linguriţă de ulei încins. Se scoate pe o farfurie, iar în tigaie se prăjesc ceapa şi ciupercile 5 minute, după care se adaugă 50 ml de apă şi două linguri de vin alb şi se lasă să fiarbă. Când apa a scăzut, se ia de pe foc şi se amestecă cu carnea şi spaghetele.
Cină
Se amestecă 2 linguri de ton din conservă cu 75 g iaurt (1,5% grăsime), o roşie tăiată mărunt, jumătate de ceapă mică, un morcov, sare şi piper. Se poate mânca împreună cu o felie subţire de pâine neagră.

ZIUA 4

Mic dejun
O banană mică se taie mărunt şi se amestecă cu 250 g iaurt (1,5% grăsime), 20 g fulgi de porumb şi 50 g  de stafide.
Între mese
Un ou fiert şi un măr.
Prânz
Se iau un morcov, două ţeline şi o roşie. Se spală, se curăţă şi se taie mărunt, după care se călesc în o linguriţă de ulei. Se adaugă 100 g de mazăre, 200 ml apă şi vegeta. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se consumă cu o chiflă graham.
Cină
Doi morcovi, un ardei gras şi un căţel de usturoi se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se amestecă cu zeama de la o lămâie, o lingură de iaurt, sare şi piper.

ZIUA 5

Mic dejun
O chiflă graham se unge cu margarină şi se consumă cu un fruct de kiwi şi un măr.
Între mese
Se beau 300 ml de suc de legume şi se mănâncă 2 ouă fierte.
Prânz
300 g de cartofi se spală şi se fierb 20 de minute în coajă. 250 g de ciuperci se spală, se curăţă şi se taie feliuţe. Se curăţă o ceapă şi un căţel de usturoi şi se mărunţesc, după care se călesc în o linguriţă de ulei încins. Se adaugă ciupercile şi se lasă 5 minute la foc. Se sărează, se piperează şi se adaugă 60 g de caşcaval. Se mănâncă împreună cu cartofii fierţi.
Cină
Se curăţă două mere şi se taie cubuleţe. O linguriţă de margarină se pune la foc într-o tigaie. Se adaugă merele şi se lasă la foc 4 minute. Se presară cu zahăr şi scorţişoară, se scot într-o farfurie şi se mănâncă împreună cu un iaurt mic (1,5% grăsime).

Plimbă-te şi bea lichide!

Ieşi zilnic la plimbare cel puţin jumătate de oră şi bea lichide: apă plată sau minerală, ceaiuri de plante şi sucuri naturale de fructe şi legume.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton