De câte ori nu ţi-ai propus să urmezi un regim, dar mesele copioase ale partenerului te-au determinat să te răzgândeşti? Dacă şi el are câteva kilograme…
în plus de dat jos, acum ai posibilitatea să-l atragi de partea ta. Noi vă învăţăm cum să slăbiţi împreună!
Înainte de începe să ţineţi amândoi acest regim trebuie să luaţi în calcul următoarele aspecte:
A ţine regim în cuplu nu înseamnă porţii egale.
Bărbaţii, în general, au nevoie să consume mai multe calorii decât femeile. Aceasta înseamnă o medie de 2.700 de calorii/zi pentru un bărbat şi 2.000 de calorii/zi pentru o femeie. Aceste date trebuie luate în calcul atunci când serviţi masa împreună, de aceea porţia ta trebuie să conţină doar 2/3 din mâncarea pe care i-o serveşti iubitului.
Bărbaţii trebuie să renunţe la obiceiurile alimentare nesănătoase.
În general hrana bărbaţilor este formată din proteine, carbohidraţi, foarte multe grăsimi şi puţine fructe şi legume. De aceea, în cadrul acestui regim va trebui să-l ajuţi să renunţe la aceste obiceiuri de alimentaţie mai puţin sănătoase şi să-l îndemni să consume cât mai multe verdeţuri.
Femeile trebuie să se abţină de la capriciile lor alimentare.
De obicei, femeile mănâncă în cantităţi mai mici decât bărbaţii, însă au un mare defect: consumă diverse alimente între mese, punând accentul pe dulciuri. De multe ori sar peste micul dejun din lipsă de apetit sau din lipsă de timp. În aceste situaţii, bărbatul este cel care trebuie să le sprijine şi să le ajute să-şi reechilibreze alimentaţia evitând mâncatul între mesele principale.
Mic dejun â–º ceai sau cafea, după preferinţe, cu zaharină şi lapte degresat. â–º 100 g cereale sau trei felii de pâine prăjită unse cu puţin unt şi marmeladă dietetică. Sau â–º 100 g iaurt degresat ori 100 g brânză de vaci degresată.
Prânz â–º legume fierte la discreţie sau o porţie de supă de legume. â–º 2 felii de pâine de secară. â–º 150 g de carne sau 200 g peşte. â–º salată de roşii şi castraveţi cu puţin ulei de măsline. â–º 60 g brânză de vaci degresată sau 100 g iaurt degresat.
Gustare â–º 2 fructe la alegere şi 100 g iaurt degresat. sau â–º 6 biscuiţi digestivi, fără grăsimi şi fără zahăr.
Cină â–º o salată din doi morcovi, două mere şi o ţelină date pe răzătoare. â–º 200 g carne de vită la grătar. Sau â–º 200 g peşte pregătit după preferinţe, exceptând prăjitul în ulei.
Pentru EA
Mic-dejun â–º ceai sau cafea, după preferinţe, cu zaharină şi lapte degresat. â–º 50 g iaurt degresat ori 50 g brânză de vaci degresată. Sau â–º 50 g cereale sau două felii de pâine prăjită unse cu puţin unt şi marmeladă dietetică.
Prânz â–º legume fierte la discreţie sau o porţie de supă de legume. â–º o felie de pâine de secară. â–º 100 g de carne sau 150 g peşte. â–º salată de roşii şi castraveţi cu puţin ulei de măsline. â–º 30 g brânză de vaci degresată sau 50 g iaurt degresat.
Gustare â–º un fruct (măr, banană, 2 mandarine, strugure) şi 50 g iaurt degresat. Sau â–º 4 biscuiţi digestivi, fără grăsimi şi fără zahăr.
Cină â–º o salată dintr-un morcov, un măr şi o ţelină date pe răzătoare. â–º 100 g carne de vită la grătar. Sau â–º 150 g peşte pregătit după preferinţe, exceptând prăjitul în ulei.
De reţinut!
1 Nu mergeţi la cumpără-turi când vă e foame. Cel mai bine este ca înainte să mâncaţi ceva uşor acasă, după care să vă faceţi lista cu ceea ce aveţi neapărat nevoie să cumpăraţi.
2 Alocaţi-vă cel puţin jumătate de oră pentru masă. Mâncarea trebuie mestecată cât mai încet, deoarece creierul are nevoie de 20 de minute pentru a i se transmite senzaţia de saţietate.
3 Limitaţi gătitul cu grăsimi. În loc de unt, margarină sau ulei de floarea soarelui, foloseşte la gătit doar ulei de măsline în cantităţi reduse. De asemenea, poţi opta pentru gătitul în tigaie de teflon, care nu mai necesită folosirea grăsimilor.
Motivaţi-vă reciproc!
Avantajul de a ţine regim în cuplu este că vă puteţi susţine moral unul pe celălalt. Cu toate acestea, încercaţi să nu adoptaţi un ton autoritar sub pretextul că daţi sfaturi. Nu veţi face decât să vă enervaţi partenerul, în loc să-l ajutaţi să lupte cu kilogramele în plus, mai ales că în toate dietele există momente mai delicate, cum ar fi stările de nervozitate provocate de abţinerea de la anumite feluri preferate de mâncare. Drept urmare, susţinerea partenerului este foarte necesară. Tentaţiile sunt suportate cu mai multă uşurinţă, iar în plus satisfacţia rezultatelor obţinute este mult mai mare.