Slăbește în două zile cu ”dieta astronautului”

.

Dieta astronautului poartă acest nume deoarece este inspirată din regimurile alimentare prescrise piloților și cosmonauților pentru a pierde rapid în greutate.

Avantajele dietei astronautului. Principalul atu al acestui regim alimentar este acela că poți consuma foarte puține calorii, în jur de 400-500. Totuși, conform prodietguide.com, este recomandat ca, în paralel, să ai grijă să îți asiguri necesarul zilnic energetic cu minerale și vitamine.

Nu este nevoie să urmezi acest regim alimentar mai mult de doup trei zile, interval în care vei pierde în jur de trei kilograme. De asemenea, oricine poate ține dieta astronautului, însă nu mai mult de câteva zile.

Iată care sunt alimentele permise în ”dieta astronautului”!

La micul dejun: 1 lingură și jumătate de lapte-praf, dizolvat în apă, cafea sau ceai.

Prânz: un ou fiert sau poșat, cu salată verde, asezoantă cu dressing din ulei de parafină, zeamă de lămăie și puțin piper.

Cină: friptură de vită, preparată la grătar sau la cuptor, cu garnitură de salată.

Dezavantajele dietei astronautului. Nefiind pe bază de fructe, nu îți asigură necesarul de apă în organism, așa că există riscul dezhidratării. Este indicat să bei doi sau mai mulți litri de apă pe zi, pentru a evita acest inconvenient.

Nu te speria dacă atunci când te urci pe cântar, acul va urca un pic. Apa o elimini prin urină, așa că nu va fi nici o problemă dacă vei consuma cantitatea indicată.

De asemenea, dacă nu ai un regim de viață controlat, o alimentație regulată și sănătoasă, este posibil să ”recuperezi” kilogramele date jos foarte repede. Tocmai de aceea, după ce ai terminat cu dieta astronautului, trebuie să mănânci cu moderație.

Ce consumă astronauții în misiuni?

Așa cum spuneam, regimul este inspirat din obiceiurile alimentare ale cosmonauților înainte ca aceștia să zboare în spațiu, fiind nevoie de o anumită greutate atunci când ajung să trăiască în condiții de imponderabilitate.

În comparație cu alimentația de pe Pământ,  hrana din spațiu nu este deloc una obișnuită, însă nu este la fel de restrictivă ca mâncarea de dinainte de misiunea în spațiu. În general este uscată şi nu are deloc un aspect plăcut: este fie ca o pastă deloc apetisantă, însă gustul și componența calorică sunt apropiate de alimentele normale. Poate fi compusă și din alimente care reproduc chiar și preparatele de fast-food, la fel cum se poate vedea într-o imagine publicată de cosmonautul Terry Virts.

Cosmonautul Terry Virts a dat publicității o imagine în care le arată ”pămțntenilor” cheesburgerul pe care îl mânăncă el în spațiu

Chiar dacă este vorba despre un cheesburger… spațial, înfășurat într-o tortilla, și este preperat din alimente ce par normale, aspectul său nu e deloc îmbietor.

Cu toate că are în componență alimente normale, în condiții de gravitate 0 – de fapt, nu chiar 0, pentru că, potrivit NASA, există o oarecare ponderabilitate și în spațiu, gustul se estompează din cauza diminuării simțurilor. Însă, dacă celelalte funcții ale organismului se modifică, nu se întâmplă același lucru și în cazul procesului digestiv. Mâncarea este digerată foarte bine și în spațiu.

Explicația? Digestia este acționată de o serie întreagă de mușchi, de la limbă, la esofag, pe care alunecă alimentele, împingându-le înspre stomac. Fiind mușchi longitudinali, aceștia se contractă și se relaxează punând în mișcare tractul gastrointestinal.

 

Ultima modificare august 20, 2015 11:36 pm

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale