Slăbeşte cu cromodieta!

.

Dacă ai încercat tot felul de diete şi simţi nevoia să schimbi ceva în alimentaţie, cromodieta poate fi o soluţie. Este o metodă de a varia alimentele pe grupe de culori care te ajută să slabeşti.
Dieta disociata pe culori reprezinta un mod ve sel de a scapa de câte va kilograme, cromodieta bazându-se pe sortarea alimen telor dupa nuanţele pe care le au, dar si dupa grupa nutriţionala din care fac parte. De exemplu, carnea rosie se poate combina cu legume rosii, ca sfecla, ardei gras rosu, ardei capia, sau carnea alba, de pasare, cu salate verzi. De asemenea, la carnea de pasare la gratar sau fiarta se pot adauga, pe lânga legume, si garnituri de orez. Cei care doresc sa urmeze o astfel de dieta trebuie sa reţina ca ea poate fi ţinuta pe termen destul de scurt si cel mai bine sub îndrumarea medicului nutriţionist.

Beneficiile culorilor

Substanţele responsabile de culoarea alimentelor, adica fitopigmenţii, s-au dovedit a fi utili pentru protejarea organismului împotriva mai multor afecţiuni si boli. Astfel, alimentele rosii încetinesc procesul de îmbatrânire a organismului; galbenul acţioneaza împotriva celulitei si ajuta la îmbunataţirea digestiei; albul protejeaza pielea si regleaza presiunea sângelui; portocaliul îmbunataţeşte textura pielii, vederea si previne raceala; ver dele protejeaza membranele ce lu le lor si combate gripa; vio le tul curaţa intestinele.

Meniul multicolor permite o varietate de nutrienţi

„Combinarea alimentelor dupa asemanari cromatice este doar un mijloc de a evita monotonia unui regim alimentar, fara a avea vreo recomandare medicala sau nutriţionala. Este de preferat sa avem o alimentaţie «multicolora» pentru ca fiecare culoare înseamna o compoziţie diferita, deci un spectru particular de nutrienţi. Ne putem menţine o stare optima de sanatate doar daca beneficiem de o larga varietate de nutrienţi. Întotdeauna, monotonia în alimentaţie a crescut riscul deficitului din anumiţi nutrienţi si eventual a excesului altora. Asadar, aplicând principiul «câte puţin din toate» (chiar si din alimente care în mod curent sunt puse la zid din cauza compoziţiei lor, asa cum sunt grasimile sau zaharurile simple), reducem semnificativ riscul de a dezvolta boli nutriţionale.”
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton