Când vine vorba de luat masa în avion, rareori se întâmplă să putem corela termenii „mâncare în avion” cu „mâncare delicioasă”, iar sentimentul general de retincență a fost amplificat de bucătarul Gordon Ramsay, care a declarat că el preferă să nu mănânce nimic atunci când călătorește cu avionul.
Celebrul bucătar englez a ajuns la această concluzie după ce a fost o perioadă consultant pentru Singapore Airlines. Ce face totuşi ca să nu călătorească, mai ales la drum lung, cu stomacul gol? Merge mai devreme la aeroport pentru a avea timp să mănânce la restaurantele din incinta, preferatele lui fiind cele italieneşti.
Însă Fritz Gross, care este director de excelenţă culinară pentru LSG Sky Chefs Asia Pacific, a dezvăluit că secretul unei mese cât de cât reuşite în timpul călătoriei cu avionul este să comandăm orez prăjit sau mâncăruri gătite, atunci când este posibil. Aceste două feluri au toate şansele să îşi păstreze aromele, în ciuda dificultăţilor apărute din cauza condiţiilor de depozitare impuse într-un avion.
„Secretul constă în a comanda tocăniţă sau orez, două feluri de mâncare ce reuşesc să rămână gustoase în ciuda provocărilor de a găti sus în aer”,spune Fritz Gross.
El a declarat pentru CNN că aceste două feluri, ori de câte ori ar fi încălzite şi reîncălzite vor rămâne la fel, atât în privinţa gustului, cât şi a consistenţei.