Simptome pentru care trebuie să mergi la doctor

.

Pentru că noi, românii, am fost învăţaţi să „ducem pe picioare” orice boală, în speranţa că simptomele ignorate dispar de la sine, uneori există riscul să trecem cu vederea exact…
… semnalele cele mai serioase pe care ni le transmite corpul nostru.

Iată simptomele pe care nu trebuie niciodată să le ignori.

Chiar dacă îţi face plăcere să constaţi că ai slăbit fără niciun efort din partea ta, nu te bucura până nu discuţi măcar cu medicul de familie. Slăbirea inexplicabilă poate avea drept cauză un cancer, o problemă a tiroidei, ficatului sau sistemului digestiv. Adresează-te medicului dacă ai pierdut peste 10% din greutatea corporală în mai puţin de şase luni.

De obicei, febra este simptomul unei infecţii virale sau bacteriene uşoare. Dacă ai febră, strănuţi şi tuşeşti e clar că ai răcit. Lucrurile se complică atunci când nu apar alte simptome în afara unei febre uşoare care durează mai mult de trei zile. Ea poate fi semnul unei infecţii ascunse care trebuie tratată imediat. Ar trebui să ajungi la medic şi dacă ai o febră mare, peste 40 de grade Celsius, indiferent de celelalte simptome.

Respiraţia dificilă este normală dacă ai nasul înfundat sau dacă faci efort. În schimb nu este normal să respiri greu dacă eşti în stare de repaos şi nu ai nasul înfundat. Poate fi un semn de suferinţă a plămânilor sau inimii. De asemenea, adresează-te medicului dacă dintr-o dată simţi că nu îţi ajunge aerul sau respiri şuierat.

E greu de spus ce înseamnă un scaun normal. În general, normalitatea diferă de la o persoană la alta. Oricum, ar trebui să-ţi dea de gândit o diaree care durează mai mult de trei zile, constipaţia care durează mai mult de trei săptămâni, scaunul foarte închis la culoare sau cu sânge.  

Pe lista simptomelor gastro-intestinale importante este şi senzaţia de stomac prea plin, dacă apare după o masă redusă cantitativ. Uneori apare această senzaţie când suferi de balonare sau constipaţie, însă ar trebui să-ţi dea de gândit dacă se întâmplă la fiecare masă, mai mult de o săptămână.
 
Durerile de cap sunt atât de frecevente încât au devenit deja banale. Ceva se întâmplă însă atunci când te cuprinde brusc o durere de cap foarte intensă sau când o durere de cap moderată este însoţită de febră, stare de confuzie, convulsii, senzaţia de gât înţepenit.

Niciodată nu trebuie ignorate simptomele neurologice, care ar putea trăda un atac vascular cerebral: îţi amorţeşte brusc o parte a corpului, te simţi slăbită, nu îţi mai poţi controla corpul, nu mai poţi vorbi, nu înţelegi ce spun ceilalţi, ameţeşti brusc, nu poţi să stai în picioare.

Află în pagina următoare care sunt celelalte simptome ce nu trebuie ignorate!

Page: 1 2

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale