Nimeni nu poate ţine dietă în perioada Sărbătorilor. Dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm de alimentaţia sănătoasă şi să facem excese. Dr. Mihaela Bilic te învaţă…
… cum să te bucuri de mâncarea tradiţională, fără să începi anul cu kilograme în plus.
Nutriţionistul consideră că Sărbătorile reprezintă „un mic derapaj alimentar” pe care trebuie să ni-l asumăm, fără a încerca să schimbăm tradiţia, care impune mâncăruri grele şi pline de calorii. Însă putem să micşorăm daunele prin câteva strategii simple.
Principala recomandare a Mihaelei Bilic este moderaţia, atât în ce priveşte mâncarea, cât şi în ce priveşte consumul de alcool.
Putem mânca din toate, fără niciun pericol, atâta timp cât nu facem excese.
Dacă vrem să reducem numărul de calorii, putem să gătim dietetic, adică să reducem cantitatea de grăsimi din salata boeuf, sarmale, friptură, cârnaţi sau din alte preparate delicioase.