Luni seară am discutat împreună, în cadrul emisiunii Sex Talk, despre bolile cu transmitere sexuală. În platou au fost invitate Patricia Mihăescu, reprezentantul unei companii care aduce prezervative în România, psiholog Laura Trifu şi Ruxandra Dumitrescu, medic primar în obstetrică şi ginecologie.
Prima ediţie a emisiunii Sex Talk a avut loc pe 10 decembrie, între orele 22.00 şi 00.00. Alături de invitatele speciale, dar şi de telespectatorii care au trimis întrebările lor în direct, legate de bolile cu transmitere sexuală în principal, dar şi unele legate de sex în general. Miturile transmisiei de boli venerice
Cele mai multe BTS-uri se contractează prin contactul sexual neprotejat, fie că este sex vaginal, anal sau oral. Din cauza lipsei de informaţii, diferite mituri privind transmiterea bolilor şi-au făcut apariţia în rândul tinerilor şi al adulţilor. Spre exemplu, toaleta publică este printre cele mai invocate surse de infecţii, însă şansele să iei o astfel de boală de la o toaletă sunt infime – acestea nu se iau prin intermediul aerului ci prin contact direct şi chiar dacă atingi colacul toaletei nu ai cum să iei vreo boală.
Nici de la piscină nu poţi lua boli venerice, pentru că bacteriile sau viruşii sunt distruşi rapid de către agenţii de curăţare ai apei. Dacă foloseşti acelaşi prosop cu o persoană infectată, tot nu poţi lua infecţii sau boli venerice, ci în cel mai rău caz te-ai putea alege cu pediculoza pubiană – păduchii laţi – sau scabie.