Majoritatea calciului din organismul nostru este depozitat în oase și dinți (în jur de 99%). Nivelul de calciu din organism este foarte important, deoarece este un mineral esențial pentru funcționarea normală a funcțiilor corpului uman.
Dieta, îmbătrânirea, nivelul scăzut de vitamina D și schimbările hormonale pot duce la o deficiență a calciului. Dacă în jurul vârstei de 12 luni corpul uman nevoie de aproximativ 260 mg de calciu, la peste 70 de ani vom avea nevoie de 1200 mg.
Citește și: Cum îți dai seama că ai un nivel ridicat al estrogenului făra analize
Pentru a evita deficiența de calciu, ar trebui să fim atenți la semnele pe care ni le transmite organismul și să nu uitam de analizele anuale de sânge. Dacă nu putem sa aducem aportul necesar de calciu din alimentație, un medic vă va prescrie suplimente.
Semnele care ne alertează de deficiența calciului din organism sunt:
Oase fragile
Atunci când organismul nu primește suficient calciu, acesta va folosi calciul din oase pentru a asigura funcțiile celulelor. Asta va duce la oase fragile, predispuse la fracturi și osteoporoză. Pe termen lung, oasele fragile vor afecta puterea organismului și postura corpului.
Citește și: Semne că organismul tău nu primește suficientă apă
Dinți fragili
Un nivel scăzut al calciului se poate reflecta și pe dinți. Aceștia vor fi afectați de carii și de subțierea smalțului. Pierderea dinților poate fi prevenită de suplimente de calciu și vitamina D.
Page: 1 2