Semne surprinzătoare că vei trăi mai mult decât crezi

.

În ultima sută de ani, speranţa de viaţă a crescut cu 30 de ani, cea mai mare cifră din ultimii 5.000 de ani. Descoperirile din sănătate, educaţia şi prevenirea şi tratarea bolilor sunt factorii principali care au dus la această situaţie. Ce nu ştii, însă, este că obiceiurile tale zilnice sunt la fel de importante, când vine vorba de cât vei trăi. Află care sunt semnele care îţi spun că vei duce o viaţă lungă.
Mama ta te-a născut când era tânără. Dacă avea sub 25 de ani, ai de două ori mai multe şanse să trăieşti până la 100 de ani decât o persoană născută de o femeie mai bătrână. Cercetătorii susţin că, la femeile tinere sunt fertilizate cele mai bune ovule, iar nou-născuţii sunt mai sănătoşi.

Îţi place ceaiul

Indiferent că este verde sau negru, ceaiul conţine o doză importantă de catechin, o substanţă care ajută vasele de sânge să se relaxeze şi protejează inima. Într-un studiu efectuat de cercetătorii din Japonia, bărbaţii şi femeile care au băut 5 căni de ceai sau mai multe pe zi aveau cele mai puţine şanse să moară de boli de inimă sau atacuri cerebrale. Ai nevoie doar de 1-2 căni de ceai pe zi, pentru a avea o inimă sănătoasă. Ţine, însă, cont, însă, că trebuie să îl bei proaspăt, pentru a beneficia de proprietăţile sale.

Îţi place să mergi pe jos

Oamenii care merg cel puţin 30 de minute pe zi au mai multe şanse să ducă o viaţă lungă decât cei care preferă maşina sau mijloacele de transport în comun. Oamenii supraponderali pot îmbunătăţi sănătatea inimii prin 10 minute de activitate fizică pe zi.

Nu consumi băuturi carbogazoase

Cercetătorii din Boston au descoperit că o cola obişnuită sau dietetică pe zi dublează riscul apariţiei sindromului metabolic, o afecţiune caracterizată prin tensiune ridicată, creşterea insulinei din sânge şi grăsime în exces în jurul taliei, ce amplifică riscul apariţiei bolilor de inimă sau diabetului. Specialiştii susţin că o cauză a acestei boli ar putea fi reprezentată de conservanţii care dai sucului culoarea de caramel, care au dus la apariţia sindromului metabolic la animale. Oamenii de ştiinţă mai cred că cei care beau sucuri carbogazoase îşi expun papilele gustative la îndulcitori naturali şi artificiali, făcându-i să tânjească după dulciuri. În această situaţie, apare creşterea în greutate. Renunţă la aceste băuturi şi înlocuieşte-le cu ceai sau apă minerală.

Ai picioare puternice

Picioarele puternice înseamnă un echilibru bun, flexibilitate şi rezistenţă. Pe măsură ce îmbătrâneşti, aceste calităţi te vor proteja de căzături şi fracturi care ţi-ar putea afecta sănătatea. Dacă vrei să ai picioare mai puternice, stai cu spatele lipit de perete şi lasă-te uşor în jos. Rămâi în această poziţie pentru câteva secunde, apoi repetă exerciţiul de câteva ori pe zi.

Mănânci alimente mov

Strugurii închişi la culoare, afinele sau vinul roşu conţin antioxidanţi care reduc riscul apariţiei bolilor de inimă şi te protejează de Alzheimer. În plus, aceste alimente îţi îmbunătăţesc funcţionarea creierului.

Ai avut o greutate normală în adolescenţă

Un studiu apărut în revista „Jurnal de pediatrie” a analizat 137 de tineri, de la naştere până la vârsta de 28 de ani, iar cercetătorii au stabilit că persoanele care erau supraponderale la 14 ani erau expuse riscului de a face diabet tip 2 la maturitate. Această boală poate duce la boli de inimă periculoase, care îţi pot scurta viaţa.

Nu îţi plac burgerii

Consumul ridicat de carne de vită, de porc sau de miel creşte riscul apariţiei cancerului. Poţi mânca ocazional câte un burger, dar dacă faci un obicei din asta, rişti să pierzi ani importanţi din viaţă.

Ai mers la facultate

Un studiu al cercetătorilor de la Harvard a stabilit faptul că oamenii care au făcut mai mult de 12 ani de studiu au trăit cu 18 luni mai mult decât cei cu mai puţini ani de şcoală. Cu cât eşti mai educat, cu atât scad şansele de a fuma sau consuma alcool în exces.

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale