Foarte multe femei se confruntă cu infecția cauzată de ciuperca Candida Albicans și de multe ori este netratată. Vezi cum îți dai seama că boala îți distruge organismul și trebuie să acționezi.
Candida Albicans este o ciupercă ce trăiește în gură și tractul digestiv al oamenilor. Când ești sănătoasă, candida acționează în favoarea ta: identifică și distruge bacteriile dăunătoare și te ajută să scapi de excesul de zahăr care nu este absorbit în organism. Totuși, când nivelul glucozei este foarte mare, candida se înmulțește necontrolat și apar problemele.
Factori care cresc necontrolat candida
Sunt numeroși factori care duc la înmulțirea necontrolată a acestei ciuperci, potrivit theheartysoul.com. Dezechilibrele florei intestinale, folosirea excesivă a antibioticelor, o dietă săracă în nutrienți și bogată în carbohidrați, stresul, lipsa somnului, sistemul imunitar slab sau metalele grele din organism pot duce la apariția unei infecții. Corpul tău are capacitatea de a se proteja împotriva agenților patogeni, însă atunci când se confruntă cu o multitudine de factori nocivi, nu mai poate face față și apar dezechilibrele.
Cum îți dai seama că ai o candidoză care îți distruge organismul
Candida se înmulțește, de obicei, în medii umede, precum gură, vagin sau tractul intestinal. Când ciuperca se răspândește excesiv, poate perfora pereții intestinelor și ajunge în sânge. În aceste situații, poate crește pe plămâni, articulații și alte zone din organism. Când infecția cu candida este foarte gravă, încep să apară și simptomele:
începi să ai afte,
apar ciuperci ale piciorului,
nu mai ai o digestie bună și te confrunți cu gaze sau balonare,
De multe ori, persoanele care au un dezechilibru al ciupercii candida albicans mai au și probleme de concentrare, diaree, acnee, schimbări de atitudine, depresie, anxietate, dureri în gât, lipsa libidoului sau dureri cronice.
Pentru că aceste semnale pot anunța și alte probleme de sănătate, vizita la medic este obligatorie. Poți face și unele schimbări în stilul de viață, care te vor ajuta să restabilești echilibrul bacteriilor bune.
Alimentele procesate și dulciurile îți cresc nivelul glucozei din sânge, forțând organismul să producă multă insulină. În aceste condiții, apar și căderile de glicemie. Fructele și legumele nu au același efect, de aceea ar trebui să le alegi, de câte ori simți nevoia să mănânci ceva dulce. Dacă ai o infecție severă cu candida, trebuie, totuși, să nu consumi banane sau mango și să să alegi fructe de pădure, pere, mere sau cireșe.
Bea multă apă
Hidratarea este foarte importantă pentru a restabili echilibrul florei intestinale. Fiecare celulă din organism are nevoie de apă, pentru a funcționa bine. În plus, când consumi multe lichide, îți ajuți organismul să elimine toxinele. Nu ai, însă, voie să bei sucuri sau cafea. Apa, simplă sau cu lămâie, ceaiurile din plante și sucurile naturale sunt singurele băuturi pe care ai voie să le consumi.
Alte schimbări care te ajută să scapi de candida
O dietă bogată în fibre va face minuni pentru organismul tău, mai ales dacă ai o infecție severă cu candida. Este important, de asemenea, să elimini produsele lactate, pentru că înrăutățesc situația. Relaxează-te, încearcă să dormi cel puțin 8 ore pe zi și nu te enerva. Vei vedea că te vei simți mai bine cu timpul și vei avea mai multă energie.
Suplimente care te ajută să scapi de candida
Poți lua anumite suplimente, dacă vrei să ajuți la echilibrarea nivelului de candida. Extractul din semințe de grepfrut sau usturoiul sunt foarte eficiente în tratarea acestei probleme.