Dietele la modă sunt adesea prezentate ca soluții magice, care te ajută să slăbești mult fără efort și fără înfometare sau pericole pentru sănătate. De fapt, foarte puține diete populare sunt și sănătoase și eficiente. Vezi care sunt semnalele de alarmă că o dietă nu e bună.
Contrazice noțiunile certificate de surse oficiale
Dacă o dietă pare să îți ceară să consumi aliumente într-un mod care pare să contravină recomandărilor Ministerului Sănătății, ale organizațiilor mondiale de sănătate sau ale altor surse oficiale, ai tot dreptul să pui întrebări.
Dacă ți se pare că o dietă la modă pare periculoasă în vreun fel, probabil că ai dreptate și că este prea restrictivă nutrițional sau poate provoca probleme grave de sănătate.
Regulile de bază sunt că prea multe diuretice fac rău rinichilor, prea multe laxative fac rău intestinelor, dar te și deshidratează, o dietă exclusiv lichidă nu are cum să fie destul de hrănitoare și majoritatea dietelor care te fac să slăbești mai mult de două kilograme pe lună sunt prea rapide și efectul yo-yo va apărea imediat.
Îți cere să renunți la grupe mari de alimente
Cum spuneam mai sus, o dietă exclusiv lichidă nu are cum să fie sănătoasă pe termen lung, la fel cum o dietă bazată exclusiv pe carne nu are cum să nu îți facă rău.
Unele diete faimoase exclud grupe mari de alimente pentru perioade mari de timp, iar asta lasă organismul dezechilibrat, lipsit de anumtie proteine, vitamine sau fibre.
Numai o dietă echilibrată și un bun control al alimentației te pot ajuta să slăbești sănătos și de durată.
Page: 1 2