Cum scapi de negi cu tratamente naturiste

.

Negii sunt inestetici, dar pot fi uneori şi dureroşi. Sunt provocaţi de un virus, dar nu prezinta o problema de sanatate majora. De cele mai multe ori, trec de la sine. Totuşi, poşi încerca leacuri pentru a scapa de ei mai rapid.
Te poţi infecta cu virusul care provoaca negii de la o persoana infectata sau din obiecte atinse de ea. Agentul patogen se dezvolta rapid pe suprafeţele calde şi umede, cum ar fi cele din zona piscinelor, a vestiarelor şi a bailor, este extrem de contagios şi poate supravieţui timp de mai multe luni fara o gazda umana. Perioada de incubaţie este şi ea lunga. Verucile pot aparea dupa câteva saptamâni pâna la câteva luni de la infectare şi evoluţia bolii este influenţata de traumatisme ale pielii, uscaciunea, pH-ul ei sau reducerea stratului de grasime.

Cum ameliorezi simptomele dacă ai negi

Dat fiind faptul ca nu reprezinta o problema majora de sanatate şi pot trece de la sine, poţi ignora problema. Dar, uneori, poate fi neplacut şi dureros. Pentru ameliorarea simptomelor se poate aplica un plasture special din material moale în jurul verucii. Îl poţi confecţiona acasa din doua bucaţi de catifea de bumbac, taiate în forma rotunda, puse faţa în faţa cu partea moale în exterior şi lipite cu un plasture adeziv pe zona afectata. Daca e în zona piciorului, ajuta frecarea cu un material abraziv cum este piatra ponce, dupa ce talpa a fost înmuiata în apa calduţa timp de 20 de minute.

Leacuri pentru negi din camara

Pentru eliminarea negilor se poate încerca şi urmatorul preparat cu care se ung: seminţe pisate de busuioc amestecate cu unt din lapte de vaca nesarat. Se pun comprese cu un decoct concentrat de pelin (50 g de planta la 250 ml apa). Se lasa la fiert 10 minute. Este utila şi tinctura de lastari de tuia şi ienupar, care se obţine dupa cum urmeaza: se lasa la macerat o parte de planta şi cinci parţi de alcool de 70 de grade timp de trei saptamâni. Se filtreaza şi se pune în sticle. Se aplica direct pe piele de doua ori pe zi, timp de trei pâna la cinci saptamâni. Se mai pot pune pe zona afectata mar sau cartof ras ori un caţel de usturoi taiat în doua.

Plante antimicrobiene care tratează negii

“Rostopasca mai este cunoscuta şi sub denumirea populara de «iarba de negi» sau «negelariţa». Extractele din aceasta planta au efecte remarcabile asupra unui numar mare de germeni patogeni. Sucul galben proaspat care se obţine prin ruperea tulpinii se aplica direct pe negi şapte zile consecutiv. Un alt leac pentru aceasta problema este isopul, planta cu miros aromat placut. Se poate folosi, extern, apa în care au fost turnate doua-trei picaturi de ulei esenţial de isop sau poţi sa faci baie calda (temperatura 37-38°C) şi adaugi în apa cinci-zece picaturi de ulei esenţial de isop ca atare sau amestecat cu o lingura de lapte, miere sau sare de masa. Procedura dureaza 15 minute.”

Cum se prepara ceai de rostopasca

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton