Cum scapi de pietrele la rinichi

.

Pietrele la rinichi îţi dau nişte dureri insuportabile? Iată câteva remedii naturiste care te vor ajuta să scapi şi de pietre, şi de durere.
Calculii renali (pietrele la rinichi) sunt depozite solide de minerale sau de cristale, care se acumulează în tractul urinar. Cele mai frecvente pietre sunt formate din calciu, în combinaţie cu oxalaţi sau cu fosfaţi, dar ele se pot forma şi din alte substanţe (acid uric, cistină, xanthină). Potrivit statisticilor, pietrele la rinichi sunt de 3 ori mai frecvente la bărbaţi decât la femei. De asemenea, s-a constatat că, în 60% dintre cazuri, cei care fac o dată pietre la rinichi fac şi a doua oară în interval de 10 ani.

Factori favorizanţi pentru formarea calculilor

â–ºconsumul insuficient de lichide;
â–ºexerciţiile fizice excesive, în  soţite de scăderea cantităţii de apă din urină;
â–ºbolile care duc la deshidratarea organismului (diaree cronică);
â–ºmedicamentele care provoacă creşterea nivelului de acid uric din organism;
â–ºanumite suplimente nutritive pe bază de calciu;
â–ºintoxicaţia cu vitamina D;
â–ºalte boli: hipertiroidismul, infecţiile tractului urinar, guta etc.

Ceaiurile care ajută la eliminarea pietrelor

– Decoct de mărar, mentă, mătase de porumb şi pătlagină. Plantele uscate se pisează mărunt şi se amestecă. Pentru decoct se pune o mână din acest amestec de plante la 1 l de apă şi se    fierb circa 10 minute. Se vor bea câte 200 ml de decoct rece, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
– Decoct de brusture şi infuzie de turiţă mare. Decoctul se obţine din două linguri de rădăcină mărunţită de brusture şi 500 ml de apă, care se fierb câteva minute. Infuzia de turiţă mare se obţine dintr-o lingură de plantă uscată şi 500 ml de apă clocotită. După răcire, cele două se amestecă. Produsul astfel obţinut se porţionează şi se bea de-a lungul zilei. Cura se ţine pe durata a 4 zile, timp în care nu este recomandat să se consume alimente care conţin calciu.
– Fiertură din seminţe de ovăz. Se pun 6 linguri de seminţe de ovăz la 1 litru de apă. Se fierbe amestecul până ce toate seminţele sunt bine înmuiate şi fiertura scade la 3 căni de ceai. Ceaiul obţinut prin strecurare se bea în două reprize, dimineaţa, înainte de micul dejun, şi seara, înainte de cină.
– Decoct de sunătoare, troscot şi gălbenele. Se face un decoct din două părţi de troscot, o parte de sunătoare, o parte de flori de gălbenele şi circa 700 ml de apă. Amestecul se fierbe timp de 10 minute, după care se lasă 2-3 ore la infuzat. Se bea de 2-3 ori pe zi: dimineaţa un pahar, iar în restul zilei, câte o jumătate de pahar. Cura se ţine timp de 2 luni.
– Infuzie de pir. Se folosesc 1-2 linguriţe de plantă uscată la 250 ml de apă. Plantele se pun peste apa fiartă, iar vasul se lasă acoperit circa 10 minute. Se beau câte trei căni pe zi.

Alte remedii naturiste

– Nucile tonifică rinichii şi le îmbunătăţesc activitatea. Sunt recomandate celor care au pietre la rinichi.
– Se bea de câteva ori pe zi sucul de la o lămâie amestecat cu 100 ml de apă fierbinte.
– Se bea de 3-4 ori pe zi câte o jumătate de pahar de suc de morcov, castraveţi şi sfeclă roşie. Cura se ţine câteva săptămâni
– Se amestecă în proporţii egale suc de ridiche neagră cu miere de albine. Se ia câte o linguriţă din acest amestec de 3 ori pe zi, înainte de  masă
– Tinctura de ceapă împiedică depunerile de uraţi, oxalaţi, fosfaţi sau săruri de calciu, care au efect de inflamare a căilor urinare. Tinctura se obţine astfel: o ceapă curăţată, bine mărunţită se lasă 10 zile la macerat în 100 ml de alcool. Produsul obţinut prin macerare se filtrează. Se iau câte 2 linguriţe de macerat, de 2 ori pe zi, înainte de mesele de prânz şi de seară.

Vezi ce ceaiuri pentru rinichi sunt recomandate!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton