Exerciţiile fizice pe care le considerăm banale sunt cele mai eficiente, doar nu degeaba sunt atât de folosite. Însă puţini cunosc tehnica cea mai corectă. Afl-o şi tu!
Antrenamentul „pe intervale”
Antrenamentul pe intervale sau „interval training” este o tehnică ce poate fi folosită în exerciţiile cardio.
Ea presupune introducerea unor intervale în care măreşti intensitatea exerciţiilor, chiar şi dincolo de puterile tale.
Majoritatea celor care fac sport preferă să lucreze o perioadă mai lungă de timp la o intensitate moderată. Este un antrenament bun, care arde calorii, dar este plictisitor şi, dupa un timp, nu mai reprezintă o provocare.
De-a lungul antrenamentului alternează 2-3 minute la intensitate maximă cu 5-6 minute la intensitate redusă. Aşa arzi mai multe calorii, îţi îmbunătăţeşti forma fizică şi slăbesti mai repede.
Un exercitiu aparent învechit, dar care „lucrează” multe grupe de muşchi în acelaşi timp.
Cheia succesului este să le execuţi corect. Ţine picioarele la distanţa umerilor, îndoaie genunchii şi lasă-ţi sezutul în jos, ca şi cum ai vrea să te aşezi pe un scaun.
Poţi chiar să exersezi cu un scaun. În prima fază aşează-te pe el ca să prinzi mişcarea, apoi repetă, dar când simţi că atingi scaunul, ridică-te imediat.
Când genuflexiunile simple devin prea uşoare, ţine greutăţi în mâini sau pe umeri.
Flotările
Flotările „lucrează” nu numai braţele ci şi pieptul, umerii, abdomenul. Din nou, tehnica face „toţi banii”. Aşează braţele puţin mai departate decât o lăţime de umeri, sprijină-te pe degetele de la picioare aşa încât corpul să fie drept şi, în timp ce încordezi muşchii spatelui şi abdomenului, îndoaie şi îndreaptă braţele. Nu e musai să atingi podeaua cu pieptul, însă e important să ţii umerii, şezutul şi picioarele într-o linie dreaptă.
Dacă flotările clasice îţi par prea grele sau prea uşoare, există şi variaţiuni. Poţi să pui genunchii jos sau, dacă vrei o provocare, să-ţi sprijini degetele de la picioare pe o băncuţă sau o canapea.
Fandările
Nu numai că lucrează multe grupe de muşchi, dar te ajută să-ţi îmbunătăţeşti şi echilibrul.
Cum se execută corect? Păstrând spatele dept, fă un pas mare în faţă, aşa încăt să îndoi genunchiul la 90 de grade. Piciorul din spate se îndoaie uşor, dar fără să atingă podeaua. Execută 10-15 repetări, alternând picioarele.
Când fandarile încep să-ţi pară prea uşoare, ia nişte greutăţi în mâini.
Page: 1 2