Sarcina toxică: ce este și cum se tratează

.

Pentru unele dintre gravide, cele 9 luni de sarcină nu sunt tocmai un prilej de răsfăț și de amintiri plăcute, viitoarele mămici confruntându-se cu adevărate crize de vărsături și greață. Vezi ce este sarcina toxică şi cum se tratează!
Expresia populară de „sarcină toxică” este folosită pentru acele sarcini în cursul cărora în centrul perturbărilor suferite de organism stau greața și vărsăturile exagerate.

80-90% dintre femeile însărcinate acuză senzație de greață în prima jumătate a sarcinii și aproape jumătate dintre ele prezintă și vărsături.

Sarcina toxică: senzaţie de greaţă toată ziua

Mai intense către săptămânile 8-10 de sarcină, aceste neplăceri scad ca frecvență și severitate către săptămânile 14-16; uneori persistă până la 20-22 de săptămâni.

Deși sunt cunoscute drept „grețuri matinale”, în 80% din cazuri senzația se menține toată ziua. Alte modificări legate de sarcină sunt: salivația intensă, perceperea exagerată a mirosurilor, tulburări ale gustului, labilitate emoțională.

Se întâmplă, însă, ca vărsăturile să fie atât de severe încât să ducă la scădere în greutate, deshidratare, deficite nutriționale, pierdere de electroliți, dezechilibre importante ale metabolismului – disgravidia emetizantă.
Vezi continuarea pe baby.unica.ro!

Ultima modificare martie 15, 2022 11:57 am

PE ACELAȘI SUBIECT
    
Vedete din Romania Vedete internationale