Gândeşte-te tot timpul că mănânci ceva cu multe grăsimi
Nivelul de hormoni ai foamei din corp (grelină) depind de cantitatea de hrană pe care creierul crede că a consumat-o, nu de cea pe care ai mâncat-o efectiv. Studii recente realizate la Universitatea Yale au demonstrat că dacă eşti convins că mănânci ceva cu multe calorii, chiar dacă produsul este unul obişnuit, vei mânca mai puţin.
Subiecţii testului au primit un milkshake. Jumătate din ei au aflat că este o băutură cu multe calorii, destinată sportivilor de performanţă, în timp ce ceilalţi au aflat că beau o băutură degresată, cu puţine calorii, destinată dietelor. Analizele ulterioare de sânge au arătat că subiecţii convinşi că beau un shake plin de calorii au consumat aproape jumătate din cantitate, în timp ce subiecţii convinşi că beau shake dietetic au băut toată cantitatea.
Ai grijă la farfurii
Unul dintre cele mai cunoscute trucuri este cel cu farfuriile mici. Nu numai că încape mai puţină hrană pe ele, dar aceasta pare mai multă decât este de fapt.
În plus, culoarea farfuriilor ne influenţează cantitatea de mâncare ingerată. Dacă aceasta contrastează cu culoarea felului de mâncare servit, veţi mânca mai puţin. În plus, dacă serviţi mâncarea alături de lumină difuză şi puţină muzică în surdină, veţi consuma mai puţină hrană, dar veţi fi mai sătui şi mai fericiţi.