Amestecă un dovlecel tăiat bucăţi şi o jumătate de banană feliată cu o lingură de sos mexican (obţinut din ulei de măsline sau de colza, ardei gras roşu, ardei iute, roşii, eventual şi puţină brânză, toate mărunţite, sărate şi piperate după gust). Pune amestecul în inima unei salate verzi mici şi stropeşte cu o lingură de nuci caju măcinate.
Cum se rezolvă problema: această salată conţine numai grăsimi bune; acizii graşi omega 9 (din nucile de caju) reduc nivelul colesterolului, iar omega 3 (din ulei) ajută la prevenirea maladiilor cardiovasculare. Iar potasiul (din caju şi banană) scade tensiunea arterială.
Salata care te ajută să te refaci după sport
Doi cartofi mici şi 60 g de ciupercuţe tăiate lamele se pun la copt în cuptor, în supă de carne degresată, într-o tigaie antiadezivă. Se amestecă cu salată verde şi cu o roşie tăiată rondele. Se asezonează cu 3 linguriţe de ulei de nuci şi o lingură de sos vinegretă şi se presară deasupra 15 g de parmezan ras.
Cum se rezolvă problema: cartofii oferă organismului zaharurile semilente ce refac stocul de glucoză din muşchi, iar proteinele din parmezan „repară” fibra musculară. Ciupercile, roşia şi salata verde sunt bogate în antioxidanţi care elimină excesul de radicali liberi (substanţele responsabile cu procesul de îmbătrânire) acumulat în urma efortului. Masa perfectă după o şedinţă intensivă de sport!